IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti показа още от хиперколата Divo (ВИДЕО)

Автомобилът е кръстeн на бивш френски автомобилен състезател

Bugatti показа още от хиперколата Divo (ВИДЕО)

Компанията Bugatti  публикува на страницата си във Facebook нов тийзър на бъдещата си хиперкола Divo. Във видеото се виждат задните светлини на автомобила, които са с много секции и се отличават от тези на Chiron.



Bugatti Divo е кръстен на френския автомобилен пилот Алберт Диво, който през 1920 г. на два пъти печели състезанието Targo Florio с автомобил на марката. При разработката на хиперколата e наблегнато най-вече на нейната управляемост. Свидетелство за това и и слоганът „Направен за завои, максимална притискателна сила и способност да издържа на натоварвания”.

По предварителна информация Divo е построен на базата на Chiron, като силовият агрегат не е променян. Това е 8,0-литтров W16 с 4 турбокомпресора, развиващ 1500 к.с. и 1600 Нм. Скоростната кутия е състезателна, а и теглото на Divo е по-ниско, така че ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема по-малко време – 2,5 секунди.

Bugatti показа още от хиперколата Divo (ВИДЕО)

Премиерата на Bugatti Divo ще се състои на 24 август на фестивала Quail. Хиперколата ще илезе в серия от 40 бройки, като цената на всяка е 40 млн. евро.

Снимка и видео: Bugatti

Тагове: bugatti chiron divo
0 от 500