IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Марката на Volvo и Geely показа третия си сериен модел

Седанът Lynk & Co 03 излиза на пазара с 1,5-литров мотор

Марката на Volvo и Geely показа третия си сериен модел

Марката Lynk & Co беше създадена през 2016 г. от компаниите Geely и Volvo, а година по-късно в Китай стартираха продажбите на нейния първия модел – кросоувър с индекс 01. През юни тази година излезе и компактния „паркетник” Lynk & Co 02, а сега предстои старт на продажбите и на третия автомобил на бранда  – седана 03.

Марката на Volvo и Geely показа третия си сериен модел

Предвестникът на този модел беше показан още през 2017 г., но тогава видхме концептуалния вариант. Сега от компанията-производител представиха серийната версия, която почти повтаря дизайна на прототипа, като разликата е в броните и спойлера на багажника, който е боядисан в черен цвят. На снимките е представена спортната модификация на 03, докато стандартният седан ще повтаря концепта от 2017 г.

Марката на Volvo и Geely показа третия си сериен модел

Както кросоувърите 01 и 02, така и четиривратият 03 е построен на платформата CMA, създадена съвместно от Geely и Volvo (китайците са собственик на шведската компания). Същата архитектура е в основата и на кросоувъра Volvo XC40. Размерите на седана са дължина от 4639 мм, широчина – 1840 мм и височина – 1460 мм. Разстоянието между двете оси е 2730 мм.

На старта нап продажбите седанът ще бъде достапен само с 1,5-литров бензинов турбомотор Volvo с 3 цилиндъра, чиято мощност е 156 к.с. Този двигател се поставя и моделите Lynk & Co 01 и Lynk & Co 02. Те обаче се предлагат и с по-мощна версия на същия агрегат – 179 к.с., както и с 2,0-литров мотор с 4 цилиндъра (отново производството на Volvo), чиято мощност е 190 к.с. Скоростните кутии са 6-степенни - механична и автомат, както и 7-степенна „роботизирана” с два съединителя.

Марката на Volvo и Geely показа третия си сериен модел

Освен това кросоувърът 01 разполага и с хибриден силов агрегат с 256 к.с., в който влизат същия 1,5-литров бензинов двигател с турбо и електромотор. Само на ток SUV-моделът изминава около 51 км. Същият агрегат от догодина ще се поставя на по-малкия кросоувър 02 и на седана 03, като за последния не е ясно дали ще получи и система за задвижване на четирите колела.

Марката на Volvo и Geely показа третия си сериен модел

Засега трите модела на Lynk & Co се произвеждат и продават единствено в Китай. Догодина стартира сглобяването им в завода на Volvo в Гент. На европейския пазар автомобилите ще излязат в началото на 2020 г.

Снимки: Geely
 

Тагове: volvo geely lynk & co 03
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    качествено и ефтинко от китай е нещо като оксиморонособно що се касае до дървените волва
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Дрънкайте си Вие ( преди 5 години )
    Тихичко постепенно Китайците ще си завладеят всички пазари,внуците ви няма да са толкова *** че да не си купят качествено и евтинко от Китай!Работят здраво,да не се опулите като ги видите на Рали шампионата!
  • #3
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    китайска му работа натъпкана в шведски кашон от икея ама те балъците които си ги купуват си мислят че карат премиум
  • #2
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Франкенщайн е ходил на пазар.Това "чудо" е събрало мотиви от КИА, та чак се е пробвало и от АУДИ. С малко дизайнерски бълвоч, който да замаскира кражбите.Класическият китайски подход.
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Цар Навуходоносор ( преди 5 години )
    Тея китайци са уникални, особено тази марка ми харесва МНОГО, имаха и един SUV, който отново изглеждаше страхотно.