IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор на такси върна 1000 долара на клиент

Разсеяни туристи платили 100 пъти повече за пътуването си

Шофьор на такси върна 1000 долара на клиент

Шофьрът на такси Чжан Пен от град Сиан в китайската провинция Шънси може да стане пример за всички свои колеги по света, особено българските. Когато прегледал сметката си WeChat (китайска социална мрежа и приложение за транзакции), той открил депозит в размер на 6500 юана (960 американски долара).

Шофьор на такси върна 1000 долара на клиент

Чжан разбрал, че погрешната сума била платена от американски туристи, които той закарал от гарата до хотела им. За това разстояние тарифата е само 65 юана, което прави към 9,6 долара. Таксиметровият диспечер не успал да помогне в разрешаването на ситуацията, така че Чжан се върнал в хотела, за да открие клиентите си.

Таксиметровият шофьор съобщил за случката на рецепцията и персоналът на хотела успял да открие американеца, който платил с кредитната си карта. В знак на благодарност туристът предложил на Чжан да остави за себе си 3200 юана, или 472 долара, но честният китаец учтиво отказал.

0 от 500