IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler вече е три в едно, но чака одобрение на акционерите

Новата структура на германския концерн трябва да заработи след година

Daimler вече е три в едно, но чака одобрение на акционерите

Германският концерн Daimler представи новата си корпоративни структура, която предвижда раздялата на три юридически независими една от друга компании - Mercedes-Benz Cars and Vans, Daimler Truck и Daimler Mobility. С тях услугите на производителят ще имат по-голямо покритие, като едновременно с това ще подготвят концерна за навлизане в епохата на електромобилити и автономните технологии.

Daimler вече е три в едно, но чака одобрение на акционерите

Първата от компаниите ще отговаря за леките коли и вановане, като ще разполага със 175 000 служителите по цял свят. За втората ще работят около 100 000 човека, като тя ще развива автобусите и камионите. Третата всъщност представлява досегашната Daimler Financial Services и ще има персонал от 10 000 души.

„Юридическото разделение между компаниите, както и тяхната независимост една от друга ще засилят фокуса ни върху бъдещите успехи”, коментира председателят на Борда на директорите на Daimler – Манфред Бишоф, който уточни, че всички подробности по реорганизацията са уточнени с представителите на работницити. Новата структура гарантира запазването на работни места и бъдещите инвестиции в геманските обекти.

Трите компании ще бъдат със седалище в Щутгарт, като за да запоцнат да работят, тяхното разделение трябва да бъде одобрено от акционерите на Daimler. Това ще стане на общото събрание на 22 май 2019 г. и ако всичко мине без проблеми, новата структура ще започне да действа през есента на 2019 г.

Снимка: Daimler
 

Тагове: daimler
0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ония с "фактите" е ***, доказа го отново !
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Факт!-тическия ... ( преди 5 години )
    пак е прекалил с рено и ето ги последствията!
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Имах честта да работя за финансовата част на Даймлер преди извесно време. Тогава Даймлер беше в топ 3 на работодагтелите в Германия. Кадърно ръководят компанията, а Мерцедес банката използват за лизингите на автомобилите предимно.Убеден съм, че и сега са си направили сметката.Като цяло, наблюденията ми са, че компанията се упрявлява адекватно. Пък да видим... да не би да са решили да продадат някоя и друга част от компанията.
  • #1
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Сиреч чакат китайците да решат щото те станаха основен акционер !