IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Канадец си смени пола за по-евтина застраховка за кола

Оказва се, че като жена ще плати 1100 долара по-малко на година

Канадец си смени пола за по-евтина застраховка за кола

Всичко започва, когато 23-годишният канадец Дейвид (фамилията му не се споменава) решава да направи застраховка на току-що купения Chevrolet Cruze. В офиса на компанията младият мъж разбира, че тя ще му струва 4500 канадски долара. Това огорчило младежа, който се поинтересувал колко ще му струва застраховката, ако беше жена. Отговорът е 3400 долара.

Канадец си смени пола за по-евтина застраховка за кола

Цялата тази несправедливост вбесила канадеца и той се опитал да убеди застрахователя да посочи в базата данни, че застраховката е на жена. След като получава категоричен отказ, Дейвид решава да действа по друг начин, разкрива изданието cbc.ca.

Младежът приема че спестяването на 91 долара на месец е достатъчна причина, за да се превърне в жена, поне на хартия. Дейвид внимателно изучава въпроса и отива на посещение при специален лекар. Там нещата се оказва доста лесни – той обяснява, че се идентифицира като представител на слабия пол и не се чувства мъж.

В крайна сметка младияг канадец получава нужната му диагноза от лекаря и подава официална молба за смяна на пола. След известно време получава нов акт за раждане, в който е посочен като жена. С него сменя всички свои документи, но запазва името си. И в крайна сметка прави по-евтина застраховка на колата си.

„Бях едновременно шокиран, но и радостен, че успях да измамя системата и да спечеля. Все още съм мъж на 100%, но от гледна точка на закона съм жена и мога да ползвам привилегиите на този пол”, коментира канадецът.

Тагове: chevrolet cruze
0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    интересно в страната на джендърите, това не се ли счита за дискриминационно - жена да плаща по-малко понеже е жена..?!?
  • #1
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Знайко ( преди 5 години )
    Част от привилегиите на женските са месечен цикъл и възможност за раждане. Кой ще съди джендърчето, че не му ги предоставят?