IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов седан попълни семейството Mercedes-Benz A-Class

Моделът ще бъде глобален и ще се конкурира с Audi A3 Sedan

Нов седан попълни семейството Mercedes-Benz A-Class

Още през април тази година Mercedes-Benz представи седан А-Class, но това беше удължената версия, която ще се предлага единствено на китайския пазар. Сега германкияк производител е готова и със стандартен модел с 4 врати, който ще се продава в цял свят и ще бъде най-достъпният като цена в семейството.

Нов седан попълни семейството Mercedes-Benz A-Class

Новият седан няма да замени купеобразния Mercedes CLA, който ще продължи да се предлага, а просто ще попълни гамата на модела. Идеята на германския производител е да има автомобил, с които да се конкурира с Audi A3 Sedan. В компанията не броят седана BMW 1-Series за съперник, тъй като той се предлага само в Китай и Мексико.

Дължината на „стандартния” Mercedes-Benz A-Class e 4549 мм, ширчината е 1796 мм, височината – 1446 мм, а разстоянието между двете оси достига 2729 мм (при китайския вариант дължината е 4609 мм, а междуосието – 2789 мм). Обемът на багажника при глобалния модел е 420 литра – същият като при китайската модификация.

От компанията-производител официално съобщиха още преди появата на автомобила, че той ще има най-добрия коефициент на челно съпротивление при серийните модели – 0,22. При хечбека A-Class този показател е 0,25, а при CLA – 0,23.

Нов седан попълни семейството Mercedes-Benz A-Class

Интериорът на седана е идентичен с този на хечбека, като е оформен в стила на „батковците” E-Class и S-Class. Пред шофьора са поставeни два дисплея, като единият заменя традиционните прибори, а вторият отговаря за мултимедийната система MBUX. В базовия вариант екраните са с диагонал 7 инча, при средните версии той е 10,25 инча само при мултимедията, а в най-високите нива на оборудване и двата екрана са 10,25-инчови.

При старта на продажбите седанът ще се предлага две модификации - Mercedes A 180 d с 1,5-литров турбодизел (116 к.с.) и Mercedes A 200 с 1,3-литров бензинов турбомотор със 163 к.с. И двата двигателя работят в комбинация с роботизирана трансмисия 7-G DCT на фирмата Getrag. На първо време ще се предлагат само автомобили с предно предаване и полунезависимо задно окачване. След това ще излязат и версии със задно многоточково задно окачване и задвижване на четирите колела.

Премиерата на седана Mercedes-Benz A-Class ще се състо ина автосалона в Париж през октомври. Производството в Мексико стартира в края на годината, а в Германия – през първата четвърт на 2019 г.

Снимки: Mercedes-Benz

Още снимки – в галерията горе.

Тагове: mercedes-benz a-class
0 от 500