IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Aventador SVJ е новият рекордьор на Северната дъга (ВИДЕО)

Италианците потвърдиха, че суперколата им е по-бърза от Porsche GT2 RS и от електрическата Nio EP9

Lamborghini Aventador SVJ е новият рекордьор на Северната дъга (ВИДЕО)

Само преди дни компанията Lamborghini публикува кратко видео, в кето се вижда как прототип на новата суперкола Aventador SVJ преминава през завоите на Северната дъга на „Нюрбургринг”. Тогава стана ясно, че италианците са се прицелили в рекорда на пистата. Сега те официално потвърдиха, че той е паднал.

Lamborghini Aventador SVJ е новият рекордьор на Северната дъга (ВИДЕО)

На своя официален сайт производителят на спортни коли съобщи, че неговият автомобил е преминал Северната дъга за 6:44,87 минути, което е с две секунди по-бързо от Porsche 911 GT2 RS (6:47,3), а също така и на секунда по-бързо от електрическата хиперкола Nio EP9 (6:45,9).



От Lamborghini все още не са публикували видео с рекордната обиколка, но тя е потвърдена от резултатите от камерите в самата хола, хронографската система VBOX-Racelogic и от данните на GPS. Рекордът е постигнат от заводския пилот на марката Марко Мапели.

Характеристиките на Aventador SVJ също засега се пазят в тайна, тъй като колата не е представена официално. Според слуховете, под капака на автомобила е поставен атмосферен V12 с мощност 800 к.с., като теглото на машината е 1525 кг.

Lamborghini Aventador SVJ е новият рекордьор на Северната дъга (ВИДЕО)

Италианците обаче показват видео, в което наблягат на активната аеродинамика на суперколата. Тя е оборудвана с със система ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva), която се адаптира към стила на шофиране и характера на пистата. За първи път тази технология беше използвана при Lamborgini Huracan Performante.



Aerodinamica Lamborghini Attiva се състои от два активни елемента – подвижни клапи в предния сплитер и в задното антикрило. Благодарение на тях се променят челното съпротивление и притискателната сила в зависимост от скоростта и ъгъла на завиване на колелата. За по-голяма стабилност ALA може да разпределя поравно натоварването върху лявата и дясната част на антикилото.

Снимки и видео: Lamborghini

Тагове: lamborghini aventador svj
0 от 500
  • #3
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Cars2018 ( преди 5 години )
    Бах тая атмосферка... :) Любопитно ми е до къде може да стигне усъвършенстването и ресурса на този мотор, защото мисля, че базата му е доста назад в годините...Получава се нещо като при Порше - само еволюират дизай и двг. В случая при този рекорд, явно активната аеродинамика която са измислили играе голяма роля. Ако не се лъжа Пагани Хуайра има някаква подобна система... Браво на Ламборгини, винаги са били олицетворение на супер колата!
  • #2
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Jiko ( преди 5 години )
    Смяяятай,да бие елчето Нио ,което е с 1340коня!!!!!! И това е атмосферен двигател!!Ламбото ги уби,евала
  • #1
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Петьо ( преди 5 години )
    Вътрешни съревнования във ВАГ групата, Порше,Ламбо,Бугати.