IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързият McLaren ще се казва Speedtail

Хиперавтомобилът ще развива 391 км/ч и ще струва 2,1 млн. евро

Най-бързият McLaren ще се казва Speedtail

Компанията McLaren измисли името за най-екстремния си хиперавтомобил, който в момента е известен като BP23 Hyper-GT. Моделът ще се продава под името Speedtail и ще бъде най-бързият автомобил в историята на британската марка, надминавайки скоростта на прочутия McLaren F1.

Най-бързият McLaren ще се казва Speedtail

Новият хиперавтомобил ще бъде позициониран като идеологически наследник на F1. Той ще получи триместен салон, в който седалката на водача ще бъде разположена в средата, а двамата пътници ще седят от двете страни по-назад.

Моделът ще получи хибриден силов агрегат, състоящ се от бензинов двигател и електромотор, чиято мощност се очаква да бъде 1000 коня. По предварителни данни двигателят ще е 4-литровият туин-турбо V8, който сега се използва в суперавтомобила 720S. Максималната скорост на Speedtail ще бъде 391 км/ч. За сравнение, McLaren F1 развива 389 км/ч.

Най-бързият McLaren ще се казва Speedtail

От Speedtail ще бъдат сглобени едва 106 бройки, всички от които вече са запазени. Производството на новия модел ще започне в края на следващата година. Според неофициални данни цената на хиперавтомобила ще бъде 2,1 млн. евро.

Тагове: mclaren
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тоя пък, неговата "кола", ако евентуално вдигне 190 км/ч я нарича "голема бегачка", тая вдигала 390, не можело да я наричат хиперкола. Тебе ли да питат хората, ве ?
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ти като изкараш 2 милиона за кола, ако искаш си я наричай самолет.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Неминона ( преди 5 години )
    Ти пък - заяждаш се за 2-3 км/ч. Такава разлика се докарва от малка промяна в наклона, скоростта на вятъра или атмосферното налягане. Трудно се доказват такива мижави разлики.Като се има предвид, че макларънът ще скъса повечето "хиперколи" в завоите, може пък да си заслужава да бъде наречен и той така?
  • #3
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    391,2kм/ч и наричате това хиперкола?Хайде по-сериозно!Това си е обиковена суперкола ама за повече пари.F1 никога не е развивал 389км/ч.386,4км/ч е неговата максимална скорост.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    D[V01D] ( преди 5 години )
    Кое можеш да купиш? Картинките ли?
  • #1
    0 rate up comment 6 rate down comment
    Демха Вечрем ( преди 5 години )
    А на Ахмед Мерчев новият автомобил СЕ казва Алиено Арканум и вече МОЖЕ да бъде закупен, при това - по-евтино. Далеч по-мощен и по-бърз е. И е само на ток - без допотопен бензинов двигател.