IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen наема летище за непродадените си автомобили

Германският концерн се чуди къде да складира колите, които не може да пласира на пзара

Volkswagen наема летище за непродадените си автомобили

Концернът Volkswagen Group наема огромни паркоместа за временно съхранение на автомобили, които не могат да бъдат продадени, съобщават западните издания. Тези коли не отговарят на новия цикъл за проверка на вредните емисии и разход на гориво.

VW наема летище за непродадените си автомобили

Всъщност, в такава ситуацията изпадна не само Volkswagen, но и много други производители на автомобили в Европа. Новият цикъл ще влезе в сила на 1 септември и всички бързат да приведат своите автомобили в съответствие с неговите изисквания.

Тъй като цикълът представлява реален тест по време на движение, а не лабораторен като остарелия NEDC, той отнема повече време. Така цялата процедура се усложнява не само за производителите, но и за самите сертифициращи, които трябва да свършат огромно количество работа. Забавянето в доставките на нови автомобили е неизбежно.

През юни Volkswagen призна, че ще се сблъска със забавяне на доставките, очаква се това да засегне, по думите на шефовете на концерна, около 250 000 автомобила. Сега в компанията умуват къде да се съхраняват толкова много коли. Една от възможностите е летището Берлин Бранденбург, което отдавна се строи, но още не е въведено в експлоатация. Шефовете на концерна обаче още не са взели решение.

Volkswagen също така е принуден да затвори временно няколко от заводите си. В периода август-септември работната седмица в завода във Волфсбург ще бъде съкратена с един-два дни. Същото ще засегне завода за производство на автомобилни компоненти в Цвикау. От юли до края на годината се въвеждат извънредни паузи в производството на фабриката в Емден, където се произвежда моделът Passat, чието търсене рязко започна да спад.

Тагове: volkswagen group vw
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Намирисва ми на фейк тая новина. Всички знаят че от септември влиза в сила Евро 6С стандарта и надали някой бълва коли със стария Евро 6В след като после няма да може да ги регистрира в ЕС. Вероятно проблемът е че стария NEDC тест беше по *** и кратък а новия WLTP е по-дълъг и се тестват всички възможни комбинации от двг/ск.кутия/оборудване. Предполагам тези коли просто чакат да преминат тестовете за да се попълнят данните в документите за регистрация.
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Goro ( преди 5 години )
    Русия, Украйна, Китай и други държави в Азия ще ги изкупят с отстъпка 30 - 40 % за крайния клиент.
  • #7
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Nev ( преди 5 години )
    Хаха, скоро ще излезе статия от рода "ФВ промениха авио индустрията", подобна на другата статия, където видите ли сапунерка Гоуф била променила авто индустрията! :)
  • #6
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Фолк с японски ваген ( преди 5 години )
    Закривай! :))
  • #5
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    Дошо е управител на това летище, а факт!-а е чистачката! Ко не са едно и също недоразумение...
  • #4
    25 rate up comment 11 rate down comment
    до: Факт! ( преди 5 години )
    Само на хартия много продават!Тези коли, които ги складират на това летище са препродадени поне няколко пъти документално, за да се помпят продажбите. Правят реекспорт и ги прехвърлят колите през няколко дилъра на фирмата. Имаше скандал за това, но бързо го покриха. После избухна и скандала с дублираните номера на рамите на колите. Изобщо в тази смешна фирма всичко е измама. Голяма измама. Колкото повече ровиш, толкова повече мирише. Това е т0а-летна при това селска, външна в двора...
  • #3
    29 rate up comment 12 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    *** иначе мноу продавали пък се чудят къде да пласират непродадените си автомобили.Клоуни!
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Куртата ( преди 5 години )
    Перник е в ЕС, по - скоро Украйна.
  • #1
    29 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Перник!