IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Ford Focus ST запазва мотора си

Междинната спортна версия на хечбека получава 8-степенен автомат

Новият Ford Focus ST запазва мотора си

Компанията Ford представи по-рано тази година новото поколение на Focus, което ще се предлага в няколко варианта. Сред тях са „вдигнатият” Active, както и ST-Line (на снимката), която се отличава по допълнителните елементи по каросерията.

Новият Ford Focus ST запазва мотора си

Сега предстои излизането и на двете по-мощни модификации – RS и ST, като първата ще дебютира през 2019 г., докато втората най-вероятно ще видим до края на годината. Подробности за нея разкрива изданието Motoring, което се позовава на свои източници на информация.

Досега се твърдеше, че новият Focus ST ще получи или форсиран 1,5-литров мотор EcoBoost или 2,3-литровия агрегат на RS, но с намалена мощност. Според последните информации, хечбекът ще запази 2,0-литровия агрегат от преднишното поколение (на втората снимка), чиято мощност е 250 или 255 к.с. в зависимост от пазара и годината на производство.

Новият Ford Focus ST запазва мотора си

За новия Focus ST ще се предлага допълнителен пакет Performance, който ще увеличи мощността на двигателя до 280 к.с. и 400 Нм. Не е ясно обаче дали междинната спортна версия ще бъде достапна както досега и с дизелов 2,0-литров Duratorq, който развиваше 185 к.с. и 400 Нм.

Най-интересно е, че за новото ST ще се предлага 8-степенна автоматична скоростна кутия, чиито предавки могат да се сменят от волана при преминаване на ръчен режим. Досега за модификацията беше достъпна само 6-степенна механична кутия.

Снимки: Ford

 

Тагове: ford focus focus st
0 от 500