IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И ФБР съветва да увивате ключа си във фолио

Това е задължителна предпазна мярка за автомобили с безключов достъп

Трябва ли винаги да увивате ключа от автомобила си в метално фолио? Звучи като онези преувеличени "полезни" съвети, написани само да генерират интернет трафик. Но всъщност този път идва от устата на бившия агент на ФБР Холи Хюбърт, и е цитиран от уважавания USA Today.
  
  
И ФБР съветва да увивате ключа си във фолио
  
  
Хюберт, експерт по електронни кражби, препоръчва мярката за собствениците на по-нови автомобили с безключов достъп. Подобни системи са много лесни за пробиване от автокрадците - достатъчно е само да прихванат и изкопират сигнала от ключа ви. Благодарение на специалните усилватели дори не се налага да се доближават до вас, за да го сторят - могат да го направят от улицата например, ако седите в някое кафене.

Кражбите от този тип преживяват истински бум напоследък и принудиха водещите автомобилни производители да започнат работа върху специални кибер защити за сигнала. Докато те не навлязат на пазара обаче, Хюбърт препоръчва да заложите на обикновена физическа защита. Вече се продават специални калъфчета, защитаващи ключа от злонамерено сканиране. В началото цените им бяха солени - от порядъка на 50 долара. Напоследък можете да поръчате онлайн и десет пъти по-евтино, но внимавайте, защото са се появили и ментета. Ако ви се свиди да давате пари, сравнително добра работа ще ви свърши и парче метално фолио. Е, това ще ви лиши от възможността демонстративно да сложите ключа си на масата в ресторанта, така че всички да видят какъв автомобил карате. От друга страна, ще продължите да го карате и занапред, така че може би си струва саможертвата.

Впрочем опасността продължава и у дома, настоява бившият експерт на ФБР. За по-сигурно дръжте ключовете в някоя метална съдинка, вместо просто да ги хвърлите на шкафа под огледалото.


0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Shinari ( преди 5 години )
    Калъфчетата за изолация на сигнала са по 2$. Явно рекламата ги прави по 50, ама като има балами що да не ги стрижатЩом не са чували за фарадеев кафез нека ги дерат :) Details about Theft Prevention Car Keyless Key Entry Fob Guard Signal Blocker Faraday Bag Case
  • #8
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    От опит - безключовият достъп е по-неудобен от обикновено дистанционно. Безключовото запалване е удобно.
  • #7
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Аха ( преди 5 години )
    Значи да се вземе по един мармот, фолио и нямат грижи, гасят и фърлят ключа на мармота то го завива, щракат с пръст и го развива и им го връща палят и тръгват. Мармота може да и жената :D тогава финансите остават почти същите...
  • #6
    26 rate up comment 1 rate down comment
    До Тошко ( преди 5 години )
    Вземаш си Фиат или Рено с безключово запалване и пак спиш спокойно - тях не ги крадът!!!
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Jojo ( преди 5 години )
    ...караш си колата на мечтите, но си плащаш, за да се деактивира въпросната екстра... :)
  • #4
    30 rate up comment 1 rate down comment
    Тошко Африкански ( преди 5 години )
    Понеже допреди безключовото запалване не са се крали никога коли. Истината е, че решат ли да ти я откраднат - няма какво да ги спре. И този дето се изказа, че " добре, че не си я поръчах...." - има модели при които нямаш избор дали да е или не, и отделно не взимат пари. Какво правим в този случай - или карам колата която искам и шанса да ми я откраднат е същият както с безконтактно отключване така и без , или карам тази която не искам, но с физически ключ?!?!?!?
  • #3
    28 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Новите коли не струват. Само глупости по тях. Да добавя и бутонната ръчна спирачка. Пълна и.диотщина.
  • #2
    31 rate up comment 13 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Гламарщината на мързеливите *** рано или късно ще доведе до края на тоя иначе не съвсем лош свят... Колко па време губиш в отключване, че ти трябва безконтактен достъп?!
  • #1
    25 rate up comment 10 rate down comment
    Мен ( преди 5 години )
    На всичкото отгоре и искат повече пари за тая идиотщина...добре че не си я поръчах като взимах колата...