IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini показа как тества най-екстремния Aventador (ВИДЕО)

Хардкор-версията Super Veloce Jota развива мощност от 800 к.с.

Lamborghini показа как тества най-екстремния Aventador (ВИДЕО)

Компанията Lamborghini публикува видео от тестовете на хардкорното Aventador SVJ на пистата „Нюрбургирнг”. Абревиатурата в името на модела се разшифрова като Super Veloce Jota и препраща към тестовия прототип Miura 400 Jota, направено в един екземпляр от тест-пилота на марката Боб Уолъс през 70-те години.

Lamborghini показа как тества най-екстремния Aventador (ВИДЕО)

По предварителна информация, Lamborghini Aventador SVJ е оборудвано с 6,5-литров двигател V12, чиято мощност е увеличена до 800 к.с. Суперколата е получила модернизирана трансмисия, карбонови елементи по каросерията и допълнителен аеродинамичен пакет ALA – същия като на Huracan Performante.



По-рано този месец се появи снимка, на която се твърди, че е изобразен Aventador SVJ Roadster. Така и не стана ясно обаче дали фотографияа е истинска. Що се касе до индекса J в името на модел на Lamborghini, за последно то беше използвано при спийдстъра Aventador J, който съществува само в един екземпляр.

Снимка и видео: Lamborghini

Тагове: lamborghini aventador svj
0 от 500