IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В BMW M очакват безпилотните технологии да убият ръчните скорости

Спортното подразделение на баварците преминава изцяло на хибриди до 10 години

В BMW M очакват безпилотните технологии да убият ръчните скорости

Следващите генерации на моделите BMW M2 и M2 Competition ще получат механичи скоростни кутии като опция, тъй като подобни автомобили все още се търсят в САЩ и Австралия. Като цяло обаче механичните скорости отиват в историята и с навлизането на автономните технологии постепенно ще изчезнат, обяви шефът на М-подразделението на BMW - Франк ван Мил пред CarAdvice.

Автономните технологии слагат край на механичните скорости

„Крайният избор, разбира се, ще е на клиентите. Като инженер мога да кажа, че от рационална гледна точка механичната кутия може и да е по-лека от автоматичната, но харчи повече гориво и е по-бавна. Така, че от нея няма никакъв смисъл. От емоционална гледна точка обаче нещата стоят другояче. И докато има високо търсене на механични скорости, ние ще го удовлетворяваме”, обясни Ван Мил.

Все пак шефът на BMW M прогнозира, че развитието на автономните технологии постепенно ще доведе до изчезване на механичните скоростни кутии. Причината е ясно - безпилотните автомобили могат да работят само с автоматични трансмисии. В BMW от доста време обмислят отказ от механичните скорстни кутии, но все още ги предлагат, особено на по-малките си модели.

На специално събитие, организирано в чест пускането в продажба в Испания на новото поколение на седана BMW M5, Ван Мил обяви също така, че до края на 20-те години всички модели на спортното подразделение ще станат електрически.

Преходът ще се извърши поетапно. До 2025 г. около 15-25% от моделите ще получат електрически модификации. Шефът на BMW M отбеляза също така, че е важно да се потърси по-добро съчетание между теглото на автомобила и неговата мощност. Основната задача на бранда ще бъде необходимостта на новите електрически автомобили да бъде предадена фирмената ДНК на BMW M.

В BMW M очакват безпилотните технологии да убият ръчните скорости

Шефът на подразделението добави, че при въпроса с електрифицирането не се плаши от недоброжелатели, тъй като всичко, което той иска, е да създаде M3, който да върви като "истински M3" независимо от типа двигател. Във връзка с това преходът на  BMW M към електромоторите може да отнеме повече време в сравнение с този при стандартните модели на баварската марка.

Снимки: BMW

Тагове: bmw m
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Три ( преди 5 години )
    Тоя първия коментар обобщава масовия българин - Бай ***. Никой не взимал BMW на сериозно? ХахаКомпаня еталон за качество и лукс в цялата планета.
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Добре,че е бай *** от форума в България,че на ги сложи тея на място.Какво ли разбират те,да питат бай ти *** балкански,той от 100 години все автомобили прави.
  • #1
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Слрд 5-6 години ще удължат срока с още 10 години. Пълни смешници са тези! Никой не ги взема на сериозно.