IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо колата започва да харчи повече масло?

Осем възможни причини - от лесните за коригиране до наистина плашещите

Повишеният разход на масло не на шега може да разтревожи всеки собственик на автомобили. Причините за това може да бъдат много и никога не трябва да се пренебрегват. Но не всички са фатални. В някои от случаите проблемът може сравнително лесно и евтино да бъде отстранен, докато в други се налага сериозен и съответно скъп ремонт.


8 причини за повишен разход на масло (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    skiatos ( преди 4 години )
    Имам Фолксваген Поло -3 6n1 1997 год. бензин много съм доволен от двигателя не ми гори двигателно масло даже и не доливам аз го сменям всяка година и не съжалявам сменям го всяка година защото 3 - *** майстори ми обясниха че като мине календарната година в двигателното масло се образували *** и ако искаш да имаш двигател и да нямаш ядове най добре да го сменям на календарна година.
  • #18
    24 rate up comment 3 rate down comment
    Cars2018 ( преди 5 години )
    Имам/имал съм Пасат/бензин, Опел/бензин,Форд/дизел и две БМВ-та бензин и дизел...Пасата започна да гори масло и след смяна на гумички на клапаните спря. Опела - екотек мотор, след едно здраво магистрално каране започна да гори доста масло... 1л/1000км и се наложи основен ремонт на мотора, след което спря. Форда и Бмв-тата не са ми горяли масло. От личен опит толкова!За мен това нещо няма нищо общо с марката автомобил, а от съответния двг, състояние и начин на експлоатация, и съответното масло!
  • #17
    14 rate up comment 2 rate down comment
    са ( преди 5 години )
    Моя Нисан Примера не пипа хич,ама като казвам хич,хич!След година и половина чак се сеща да пипне 200-300 грама!!
  • #16
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Alex ( преди 5 години )
    В крайна сметка при разхода на масло и доливането му маслото се освежава и по-дългия пробег не е проблем. Още повече, че съвременните масла станаха доста по-качествени.Най-сериозен проблем обаче е, че не всички задкормилни устройства имат рефлекс да следят нивото на маслото в двигателя и мазалото е налице.
  • #15
    30 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    От ФВ и Ауди още търсят причината за стряскащия разход на масло на техните двигатели.
  • #14
    23 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мале, разход от 1 литър масло ако го приемате за нормално... това Вагаджийте нямате равни на простотия
  • #13
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    20 х., особено градско е много.
  • #12
    8 rate up comment 4 rate down comment
    GTE ( преди 5 години )
    В интерес на истината от новите коли, с пробег на километража о км, които са ми попадали единствените, които не са харчили масло са тези на Хюндай.Новите двигатели с намалена степен на *** си лапат масло в рамките на до 2 литра до смяна при пробег до 20 000 км, масло 5W-30.Лапането е по-изразено като се кара извънградско с 4500 оборота.Ако се кара яваш яваш с 1500 - 2000 оборота разхода на масло е нищожен.
  • #11
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много си зависи от самото масло, защото меже при еднакъв вискозитет да харчи различно, но най-вече от междъсервизните интервали. При тежък режим на екплоатация срока и км. се намаляват наполовина, а под такъв режим са поне половината автомобили /мн.високи скоросто на магистрала, мръсен път, планински пътища, офроуд, макс.товар, въобще големи натоварвания на дв., както и мн.малки отсечки в града/За менте масла е ясно и на делата 04228
  • #10
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В момента съм със 1.8 tfsi 160hp в Ауди.Бях наплашен,че харчи много масло,но от смяна до смяна,доливането е в рамките на 800-1000мл,което за мен е нормално.Навремето имах една селика vvti 143hp,ами харчеше двойно повече,и от инфото което събрах,се оказа че дори съм добре,защото колеги се оплакваха с далеч по-високи разходи. На 2.5 tds(здрав отвсякъде и потдържан) не харчеше и грам.Сега на жената яриса и той грам не харчи,но колата е на няма и 20 хиляди км.Така,че не слагайте под една шапка...