IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън запази победата си в Германия

Фетел катастрофира в дъжда, двоен успех за Mercedes

Хамилтън запази победата си в Германия

Световният шампион Люис Хамилтън запази победата си в Гран при на Германия, като след финала трябваше да се яви при стюардите, за да обясни пресичането на линиите на алеята пред боксовете, когато в Mercedes се отказаха да го вкарват в пита за гуми интермедия. Стюардите признаха нарушението на Хамилтън и тима, но решиха, че заради признаването му и липсата на опасна ситуация не трябва да има наказание.

Хамилтън запази победата си в Германия

Британецът и Валтери Ботас взеха двойна победа за Mercedes на „Хокенхайм”, след като лидерът от старта Себастиан Фетел с Ferrari излетя от мократа писта и се удари в предпазната стена на обратния завой на трасето.

Дъждът заваля малко след 40-ата обиколка, но тези, които решиха да спрат за интермедия бързо разбраха, че сухите гуми остават по-добрия избор и отново се върнаха в бокса за сликове. След отпадането на Фетел Хамилтън и Ботас изскочиха първи и втори зад колата на сигурността, а при рестарта Валтери атакува Люис, но не успя да го изпревари и малко по-късно двамата бяха предупредени от бокса, че трябва да запазят позициите си до финала.

Хамилтън стартира 14-и, но 8-ата обиколка беше 7-и, а в 14-я тур Кими Райконен беше вкаран от третото място за гуми, за да се върне на пистата пред Хамилтън, който догонваше лидерите. Тази стратегия можеше и да проработи за Скудерията, но след това заваля дъждът, а с него дойде и грешката на Фетел и шансът на Mercedes да мине напред.

В крайна сметка Райконен завърши трети зад двамата пилоти на Mercedes. След състезанието в Германия Хамилтън заличи 8 точки изоставане спрямо Фетел и вече му води с 17 пункта преди Гран при на Унгария другата неделя – последното състезание преди лятната пауза.

0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хахаха. Най-слабия шампион е Фетел и вчера се видя. Росна малко дъждец и тоя *** се заби левашки в мантинелите. Миналата година в Сингапур помете Кими и Верстапен и не го наказаха за да има интрига в шампионата. Пълен *** хаха. Даже новаците се опазиха от катастрофи а тоя се изложи пред цял свят отново.
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Миналата година Верстапен реши титлата с 3 поредни изваждания на коли на ферари от състезанията, но не последва нищо по-сериозно от 10сек наказание, а Хамилтън стана световен шампион. Много показателно е как кара Верстапен, когато се бори с Хамилтън и как кара срещу останалите.С тия субективни "отсъждания" много вредят на спорта.Защо наказаха Фетел миналия път, когато си призна, че не е видял в квалификацията идващия зад него автомобил???Тогава го казаха нали? А тоя цепи през тревата - Н.П.
  • #4
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Райконен не пусна ревльото, защото така му наредиха,а защото бяха с различни стратегии в различен етап. Няма смисъл да се рискува с маневри в състезателно темпо изпреварване, което реално няма да доведе до загуба на позиция в крайното подреждане за единия пилот.Хамилтън е може би най-слабия шампион на всички времена - ако автомобила му не е с по 3-4 десети по-добър от на другите, никога не печели състезание с нормални обстоятелства. Посредствен пилот, който цяла ФИА защитава.
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    А Фетел как се заби в мантинелите егати смешника. Аматьор хаха.
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да, ве! Точно така е, няма що! Защото и Райконен не пусна ревльото преди да излезе в чакъла, поради това, че му дойде в повече напрежениео! От 14-то място с добро каране, добра стратегия и добра кола -за Хамилтън заслужена победа! Разбирачите - у Уево!!!
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Щом е за Хамилтън може... трябва да се помага на момчето, кой с каквото може, че иначе ... са много зле горките.А пича от Хаас, дето изхвърли Райконен от пистата и го задмина Ботас?? Нищичко не обелват за него??Да не говорим, че Ботас беше по-бърз от тва ла*но, но лекичко му подсказаха да не го притиска, че горкичкия неможе да кара под напрежение...