IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S е автомобил на десетилетието

Застрахователят Hagerty включи електромобила сред най-великите коли в историята

Tesla Model S е автомобил на десетилетието

Настоящето десетилетие още не е изтекло, но най-важният автомобил в него вече е избран. Това е Tesla Model S, който бе определен за такъв от компанията Hagerty – най-големият застраховател на колекционерски коли в света.

Tesla Model S е автомобил на десетилетието

Фирмата Hagerty си има собствен списък за „най-великите автомобили”, който отразява ключовите моменти в индустрията. Той започва с Ford Model T, символизиращ периода 1900-1910 г. и вече завършва с Tesla Model S, който според представителя на компанията Андрю Нютън е първият пример, че електромобилите могат да бъдат не само икономични и екологични, но също така спорни, красиви, скъпи и все още достъпни.

„Tesla направи първият наистина впечатляващ електромобил в света и изборът ни е логичен. Това е най-радикалният пример за еволюцията на транспорта през последните години. Model S ще бъде запомнен като колата, заради която хората заобичаха електромобилите, така че мястото му в този списък е логично”, обясни Нютън.

В споменатия списък влизат най-различни машини, като единственият общ параметър е важната роля в историята на автомобилостроеното и автомобилната култура. В него влизат коли като хот-роудът Duesenberg Model J, легендарният всъдеход Jeep CJ и символът на 80-те години – миниванът Dodge Caravan.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla model s hagerty
0 от 500