Вход   Регистрация

Трябва ли му на един шериф автомобил с 717 конски сили?

Трябва ли му на един шериф автомобил с 717 конски сили?
 

Някой си Буч Конуей ще връща почти 70 000 долара

Съвсем доскоро шерифът от окръг Гуинет, щата Джорджия, Буч Конуей беше известен само на съгражданите си. Това се промени тази седмица, когато стана ясно, че Министерството на правосъдието е поискало от шерифа да възстанови парите, които той е дал за покупката на Dodge Charger Hellcat с мощност 717 конски сили.

Трябва ли му на един шериф автомобил с 717 конски сили?

Според данни на ведомството шерифът използва колата само, за да ходи на работа с нея и затова покупката е определена като „твърде екстравагантна”. Шерифската служба на окръг Гуинет купува автомобила през април, като плаща за него 69 258 долара, като парите идват от фонда, където се събират финанси от продажбата на конфискувани активи.

В заявката за покупката на колата е посочено, че въпросният Charger Hellcat ще се използва за операции под прикритие, както и в програмата Beat the Heat – за организация на състезания по драг на специални трасета.

Шериф Конуей е обяснил, че покупката на колата на фона на бюджета на министерството е „незначителен разход” и е допълнил, че с този автомобил пътищата в окръга стават по-безопасни.

Това обяснение не е прието от Уилям Пери, директорът във фонда, събиращ пари от конфискувани активи, който пък обясни, че очаква чек за 69 258 долара, подписан от Конуей.

Реклама  


Купи Dodge

Виж всички обяви

Коментари ( 0 )

Напиши коментар Влез

Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising