IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Марк Уолбърг става търговец на Chevrolet

Холивудската звезда развива най-разнообразен бизнес

Марк Уолбърг става търговец на Chevrolet

Холивудската звезда Марк Уолбърг, известен и като Марки Марк по времето, когато гонеше музикална кариера, направи още една стъпка в развитието си на предприемач. Досега Марк беше инвестирал в ресторант, компания за минерална вода и производство на хранителни добавки, но сега влиза в бизнес, който няма нищо общо с храненето – търговията с автомобили.

Марк Уолбърг инвестира в дилърство на Chevrolet

За целта Уолбърг се съюзява със своя приятел и дългогодишен дилър на Chevrolet Джей Фелдман и двамата купуват дилърство на марката в Калъмбъс, Охайо. Компанията става Mark Wahlberg Chevrolet, но не е ясно каква е инвестицията на двамата партньори.

Фелдман се запознава с Уолбърг през 2013 година, когато звездата е в Детройт за снимките на четвъртата част на „Трансформърс”. Двамата стават съдружници в ресторанта Wahlburgers в Кливланд, а след това и във веригата ресторанти със същото име в щата Джорджия. Сега стана ясно, че двамата са търсили да купят автомобилно дилърство от началото на миналата година, но едва сега им е попаднал бизнеса на Боби Лейман, който те купиха.

Марк Уолбърг инвестира в дилърство на Chevrolet

Дилърството в Калъмбъс има два шоуруум, както и сервиз за 50 коли. В него работят около 100 човека, като новите собственици обявиха, че те ще запазят работата си и ще наемат нови търговци и механици.

Фелдман допълни, че двамата с Уолбърг планират да инвестират в още автомобилни дилърства, най-вероятно също в Охайо.

Mark Wahlberg Chevrolet става деветото дилърство под контрола на Feldman Automotive Group. Компанията има пет дилърства на Chevy, по едно на Kia и Hyundai и едно за употребявани автомобили.

Тагове: chevrolet
0 от 500