IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще използва томограф за проверка на качеството (ВИДЕО)

Четири робота правят по няколко хиляди снимки за по-добър контрол

BMW ще използва томограф за проверка на качеството (ВИДЕО)

Компанията BMW започва да използва компютърна томография за проверка на качеството на автомобилите си. Новата технология за производство се тества в иновационния център на марката в Мюнхен.

BMW ще използва томограф за проверка на качеството (ВИДЕО)

Автомобилите ще се сканират от 4 робота, които правят по няколко хияди снимки в секунда от различни ракурси. Те се събират в тризмерен модел, който след това се използва за анализ на конструкцията на тестовите прототипи. Така се проверява качеството на заварката, както и на каросерията – преди и след боядисване.

BMW ще използва томограф за проверка на качеството (ВИДЕО)

С помощта на новата система може да бъдат разгледи елемети, чийто размер е колкото на косъм - широк 0,1 мм. По-рано за същата проверка на конструкцията се налагаше автомобилите да бъдат разбивани, а конструкцията им разрязвана.



Проектът на BMW е поредната крачка към масовото използване на изкуствен интелект при производството на автомобили. По-рано и концернът Daimler въведе подобно технология, като използва реннтген за получаване на изображения на деформираните по време на краш-тестове елементи.

Снимка и видео: BMW

Тагове: bmw
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И как това ще им помогне за да не горят масло ?Пациента е много болен , но дори и томографите не възкресяват мъртъвци
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Много са добри на манипулациите германците. Тази технология съществува при изследванията на хора от поне 30 години. Основният проблем е в анализа на реконструкцията, щото БМВ са толкова "напреднали" че някой ще я гледа и анализира ръчно/крачно. И тук е тънкият момент в статията: Ще се изследват прототипи от всеки модел не всяка кола. Т.е. това не е анализ на качеството а анализ на определен прототип. Да се внедри подобна система в масово производство към момента е почти невъзможно.