IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън остава за още две години в Mercedes

Световният шампион във Формула 1 ще кара за 40 млн. паунда на сезон

Хамилтън остава за още две години в Mercedes

80 милиона британски лири може да заработи световният шампион Люис Хамилтън по новия си договор с Mercedes, който беше официално обявен днес на „Хокенхайм”, където в неделя е Гран при на Германия.

Хамилтън остава за още две години в Mercedes

Според BBC Sport, заплатата на британеца ще бъде 30 млн. паунда година, а останалата сума се добавя като премии при определен брой победи и световна титла, като така годишно парите отскачат на 40 млн. паунда. Хамилтън преговаря с Mercedes за нов договор от зимата, тъй като сегашният му изтича в края на този сезон във Формула 1.

Новият контракт обаче се забави много дълго и това породи слухове, че Люис може би обмисля край на кариерата си, а доктор Хелмут Марко обвини Mercedes, че са готови да платят твърде много на Люис. Неизпълнителният директор на тима Ники Лауда на няколко пъти вече заявява, че двете страни са се разбрали по принцип, но остават някои детайли за уточнение, като това колко дни от годината Хамилтън ще е ангажиран със спонсорски прояви и т.н.

Тото Волф обясни, че последният документ е бил подписан тази седмица, така че не е имало смисъл чакането да се удължава. Предполага се, че в най-скоро време Mercedes ще предложи нов договор и на другия си пилот Валтери Ботас, а това ще означава, че Дениъл Рикардо ще остане в Red Bull, тъй като няма да има реална алтернатива.

Тагове: mercedes
0 от 500