IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Външна фирма направи идеалния Land Rover Defender

Ателието Ares Design ще произведе 53 бройки от специалния всъдеход

Външна фирма направи идеалния Land Rover Defender

Италианското ателие Ares Design, основано от бившия шеф на Lotus – Дани Бахар, представи собствен вариант на всъдехода Land Rover Defender. Автомобилът е построен на базата на модела от 2014 г. и ще излезе в серия от 53 бройки. Цената на всяка от тях ще бъде 190 000 паунда.

Частна фирма направи идеалния Land Rover Defender

Двигателят на „идеалния” Defender е подобрен – поставени са му нови разпределителни валове, глава на цилиндрите и увеличени инжектори. На всъдехода е поставена нова изпускателна система, нова система за впръскване, спортен катализатор и допълнителни клапи на ауспуха, които променят звука на двигателя.

Частна фирма направи идеалния Land Rover Defender

Основната идея на проекта е да се преосмисли концепцията за Defender от гледна точка на производителността и комфорта, като същевременно се запази потенциала на автомобила. За целта от Ares Design са използвали оригиналните рама и каросерия, но са подорили окачването и са добавили нови брони, защита на праговете и на двигателя, а също така лебедка и шнорхел. Предната оптика е светодиодна.

Частна фирма направи идеалния Land Rover Defender

Под капака на този Defender може да бъде поставен атосферен двигател Rover V8, чийто обем е увеличен от 4,5 на 4,7 литра, или негов аналог, но с допълнителен компресор. В първия случай мощността е 282 к.с. и 439 Нм, а във втория – 475 к.с. и 649 Нм. Двата мотора са комбинирани с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Частна фирма направи идеалния Land Rover Defender

В оборудването на модела влизат амортисьори Fox, завишено със 75 мм окачване (50 мм за версията с компресор), 18-цолови джанти с всъдеходни гуми, както и усилени диференциали и спирачна система.

Интериорът на Land Rover Defender може да бъде съобразен изцяло с желанито на клиента. За салона ще се използват кожа, алуминий, карбон и натурално дърво.

Частна фирма направи идеалния Land Rover Defender

Освен Defender италианското ателие предлага всъдеход на базата на Mercedes G63 AMG с каросерия от карбон и алуминий, преправен на купе седан Bentley Mulsanne, а също така и реплика на класическата спортнап кола от 70-те години на миналия век De Tomaso Pantera.

Снимки: Ares Design
 

0 от 500