IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Индийци показаха първия си хиперавтомобил

Дизайнът на Vazirani Shul е дело на японец, колата ще се произвежда в Калифорния

Индийци показаха първия си хиперавтомобил

Компания Vazirani Automotive показа на Фестивала на скороста в Гудууд първия индийски електрически хипертавтомобил - Vazirani Shul. Всъщност, публиката видя само макет на колата, който не може да се движи. Дизайнът на автомобила е създаден в сътрудничество с Кадзунори Ямаути, прочут от серията видеоигри Gran Turismo.

Индийци показаха първия си хиперавтомобил

Почти изцяло (рамата и външните панели) на Vazirani Shul са изработени от въглеродни влакна. Автомобилът ще бъде задвижван от четири електрически двигателя, по един за всяко колело. В състава на силовия агрегат влиза също така батерия и микротурбогенератор, разработен в Англия, който работи на бензин. Ето защо, до известна степен моделът може да се счита за хибрид.

Индийци показаха първия си хиперавтомобил

Тъй като седалището на Vazirani Automotive се намира в Калифорния, автомобилът ще се произвежда там. Партньори на компанията ще бъдат Michelin и отборът от Формула 1  Force India. Тестовете на прототипа ще започнат следващата година.

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Японци я проектирали Американци ще я произвеждат.... кое е Индийското? Ще върви на къри и леща може би
  • #3
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Мемфис ( преди 5 години )
    Какви работи правят индийците, а ушанките вече дори ЗАЗ не могат да зделат!
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Защо всички се засилват да правят хиперавтомобили, а никой не прави малък градски хечбек? Защото за хиперавтомобил са ти достатъчни няколкостотин хиляди и е готов за пускане, а за градски хечбек са нужни милиони.ПП. Хиперавтомобилът е кола-***, караща се един път в месеца.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кое е индийското на тоя макет не разбрах? Fake news, Но пък е супер clickbait..