IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови проблеми за Volkswagen

Изтеглени заради "дизелгейт" автомобили показвали занижена мощност след ремонта, посочва ЕК

Нови проблеми за Volkswagen

Европейската комисия критикува Volkswagen Group, че не е изпълнила изискванията за премахване последиците от дизеловия скандал, защото решението на инженерите на концерна макар и да намалява концентрацията на токсичните вещества в отработените газове в същото време понижава мощността на двигателите. Представители на ЕК се опитват да накарат VW "да предприеме по-ефективни действия" за подобряване на ситуацията.

Нови проблеми за Volkswagen

Съобщава се, че досега концернът е изтеглил от пазара около 8,5 млн. от 11 млн. автомобила, но не винаги ремонтът и актуализирането на софтуера на блока за управление на двигателя е давал положителен резултат. Често значително се намалявала мощността на двигателите, за което сигнализирали собственици на ремонтирани автомобили на марката.

Де факто, VW вече е ремонтирал 80% от всички автомобили, но ефективността от това бе поставена под съмнение от ЕК. В прессъобщение на комисията се казва, че "концернът не может да осигури сто процента гаранция, че ремонтите няма да окажат отрицателно въздействие върху динамичните характеристики на автомобилите".

Тагове: volkswagen vw
0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Разходомер ( преди 5 години )
    И да не забравяме, че с падането на мощността се е вдигнал разходът на гориво, съотвено са се вдигнали емисиите на СО2.
  • #16
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И най-вече да не забравяме Нисан, които сами си признаха, за фалшифицирани стойности.
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аааа пропуснах и все пак да не забравяме за 50+ годищното партньорство с Кобе Стийл, ииииипак да не забравяме за качествения контрол, правен от неквалифицирани кадри.ех, мъка мъка.
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Все пак да не забравяме защо Митсубиши фалира, защото хиччч не лъжат, да не забравяме Субару, статията от преди една седмица,и да не забравяме рекорда на Тойота за отзовани коли поради отказали спирачки и самоускоряване.
  • #13
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Да попитам ( преди 5 години )
    Кой мерцедес правят швабите тоя дето Китай са най-големият акционер ли?
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Всичкото ( преди 5 години )
    това словоблудство е пълно менте.Никъде не се пише кое не отговаря на какво ,но иначе ла ла .Същата боза като с мигрантите,впоследствие се оказа че баба не е взела самостоятелно решение да идва,"някой и е казал", после перуката спомена..иронично че и той не бил..да познаем кой..Та и тука.
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    gabron ( преди 5 години )
    то като му набуча пауър бокс ампутирам ЕГР-а и катализатора монтирам новите дюзи... всичко си идва на мястото.... само когато пушат гумите не се справям с вреднните емисии....
  • #10
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Volkswagen,... кой го интересуват тези нещастници!
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мога ли на моя автомобил да увелича въглеродния диоксид, който излиза от ауспуха. Като в същото време намаля разхода. Жензин карам, мн малък мотор. Без турбо.
  • #8
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Европейската комисия се опитвала да ги накара??????МОЛЯЯЯЯЯ??? ЕК се опитва? Ами опукай им една глоба за няколко десетки милярда и ще се задействат. Баси скапания корумпиран ЕС. Тия немците убиха икономиката на ЕС, за да си пробутват тяхната скапана продукция - във всички сектори е така.Баба Перкел викна талибаните и маймуните в европа, прикрива корупцията от Германия, лобира за техните фирми, а другите в ЕС ... да се оправят.КонкУренция? Къде? Лъжат в емисиите, в разхода, в мощността??