IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla забърка огромен скандал в Германия

Купувачите на Model S ще трябва да връщат по 4000 евро на държавата

Tesla забърка огромен скандал в Германия

Федералната агенция по контрол на вносните стоки в Германия (BAFA) поиска официално от всички купувачи на Tesla Model S да върнат данъчното облекчение от 4000 евро, което са използвали при придобиването на електромобила. Обявената причина са „мошенически действия от страна на производителя”, съобщава AutoBild.

Tesla забърка огромен скандал в Германия

Оказва се, че стойността на Model S не отговаря на критериите за получаване на държавна субсидия при покупка на електромобили. Ведомството счита, че Tesla умишлено е заниживала цената на базовата версия на машината, за да може тя да се вмести в изискванията на програмата.

Според немското законодателство, субсидия за покупка на електромобили се полага само в случаите, в които колата струва до 60 000 евро. За да се вмести в тази сума, американският производител превръщал част от базовото оборудване в опции, които се доплащат. Така Model S се продавал за под 60 000 евро, от което се възползвали голям брой клиенти.

Първоначално Model S не е бил включен в списъка с електрически автомобили, за които се полага субсидията, но през март 2018 г. е попаднал в него. Сега моделът отново е извън списъка, а купувачите му трябва да върнат въпросните 4000 евро. От компанията обявиха, че ще обжалват решението на BAFA, но ако съдът не приеме доводите им, ще компенсират клиентите си със същата сума.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla model s bafa
0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    A дали това не е част от търговската война Европа - САЩ ?!
  • #12
    3 rate up comment 7 rate down comment
    lowrage ( преди 5 години )
    Германците май ще го ядат големия.И кво излиза ,че не им харесва ниската цена на колата? МОЛЯ?!Тези не са наред с мозъка.
  • #11
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Купете си немска кола- съшата работаУж цената горе долу е ок но за елементарни опции които в японски и френски коли са серийни те изнудват с хиляди евро
  • #10
    8 rate up comment 4 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    До: Сбъркана концепция.Е все от некъде трябва да се вземат пари за любовниците на шефовете.
  • #9
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Сбъркана концепция. ( преди 5 години )
    Електрическите коли трябва да струват не повече от 10 хил. евро чисто нови.Няма никакъв смисъл от тези сложни технологии които тесла ни пробутват.Автомобила трябва да бъде максимално опростен.Цялото купе може да се произвежда на 3Д принтер, отдолу едно просто окачване вътре базово оборудване като на Дачия. Батерии ел мотор и един *** контролер. То голямата работа. Реалната цена на литиевите батерии вече около 20 ст. на батерия.
  • #8
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ХаХАхах че какво мошеническо има в това? ???Просто немците са си написали тъпо закона и тесла е предоставила възможност на клиентите си да се възползват.Ако вземем всички немски производители, то техните базови версии са винаги с много по-малко екстри от на останалите - точно с тази цел, да си рекламират колите, като по-достъпни, но реално да им режат главите с екстрите.Смешни шваби - няма по-големи измамници от тях в света. Просто рашките са по-***, иначе ....
  • #7
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "батерий" (facepalm)Това някакво ново единственото число на "батерии" ли е? Може би не ти харесва, че батерия е в женски род и си решил да я направиш мъжка?
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Още са много скъпи тез електрички. Като станат по 14 примерно, може и тук да се оглеждаме за такива.
  • #5
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Трябва да се каже ПАК забърка скандал - нормално той Свети Илон в това е добър - в лъготенето на едро. Ама да връщат пари сега, като им е изпила чавка мозъка да си купуват електро кошница от лаладжията ...
  • #4
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Аха ( преди 5 години )
    Начи можело да се купи теслата без левия ел. матор и по малко ампер часа батерий. После ще си ги купити като оборудване. Де да можеше така и при двг нали?