IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA Group подновява продажбите в Северна Америка

Моделите на концерна се завръщат в 15 щата и 4 канадски провинции

PSA Group подновява продажбите в Северна Америка

Концернът PSA Group, който включва в себе си брандовете Peugeot, Citroen, DS, Opel и Vauxhall, планира да поднови продажбите в Северна Америка, съобщава Automotive News.

PSA Group подновява продажбите в Северна Америка

Изпълнителният директор на северноамериканското подразделение на групата, Лари Доминик, заяви, че френският концерн смята да върне моделите си за продажба в 15 щата - Калифорния, Тексас, Флорида, Ню Йорк, Илинойс, Ню Хемпшир, Ню Джърси, Аризона, Вашингтон, Масачузетс, Вирджиния , Северна Каролина, Джорджия и Мериленд и още един неназован, както и в четири провинции на Канада - Британска Колумбия, Алберта, Онтарио и Квебек.

На въпросните 15 щата се падат 62% от общите продажби на автомобили в страната, а на четирите канадки провинции - 87%. Завръщането на PSA Group в Северна Америка трябва да стане до 2026 г. Както се знае, автомобилите от марките Peugeot и Citroen не се продават в САЩ и Канада от 1991 г.

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    адвокатската кантора рено никога не се е занимавала с нещо друго освен далавери, прибиране на печалби от работещи автопроизводители (Волво в миналото, Нисан сега) и пране на държавни пари!
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    GTE ( преди 5 години )
    На юг от САЩ, PSA към момента продават много активно моделите си и те се ползват с доста сериозен престиж. А нали се сещате, че условията в Мексико, Бразилия и друга не малка част от държавите в латинска америка са доста сурови и неблагоприятни.
  • #7
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Джавкайте си Рено, факт е че прибират 40% от годишния оборот на Нисан, пък много важно под коя марка си продават машините. Рено са изгонени от АМС по политически причини. Сега като направи Тръмп същото с ВАГ, ще ми е много интересно какви ще са коментарите.А Пежо конкретно имат добра репутация в Америка с 405. Просто колата е била твърде скъпа и екзотична, за това я спират. Виж Citroen DS наистина е забранен, заради опасенията, че активното окачване можа да дефектира на път.
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Смешен, да беше им направил и по нещо друго, вместо да развяваш байрака.
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    На факта и подобните са им раздали знаменцата и лозунгите от рено.бг. Зер иначе отгде ше знаят какво да врякат по балконите? )))
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Какви усташи, какво френско знаме, колега? Могат или немогат, сега ще ти дам Факт!Рено напълно се изтегля от двата пазара с продажбата на AMC на крайслер през 1988 и,поне за сега, няма намерение да се завръща там заради лошата репутация оставена от това време сред по-старато поколение от една страна, и липсата на репутация пред по-новото от друга. Пежо-Ситроен напускат 1991 заради слаби продажби. Могат ли да продават, според теб?
  • #3
    14 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Под марката Рено се продават автомобили на Алианса в Латинска Америка, а под марката Нисан в Северна Америка. Модели на Дачия се предлагат в Мексико като Нисан. Четете преди да пишете във форума ... От Алианса са достатъчно умни за да не си правят вътрешна конглокенция между марките както се случва със ФВ (Шкода и Сеат са конглокенти помежду си в едни и същи сегменти и се конглокират също така с основната марка ФВ, някой модели от които пък се конглокират с Ауди) ...
  • #2
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Къде са сега "експертите" да кажат как французите не можели да продават в Америка.Смех цял Кебек говори френски а в англииската част първи чужд език е френският.На мача бех развел френското знаме на балкона и псувах усташите.Да живее републиката!
  • #1
    6 rate up comment 16 rate down comment
    ! ( преди 5 години )
    Което не може да се каже за рено, отколе забранено за продажба в САЩ и Канада!