IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Polestar 2 ще изминава 560 км с едно зареждане

Моделът ще бъде пряк конкурент на Tesla Model 3

Електрическият Polestar 2 ще изминава 560 км с едно зареждане

Следващият модел на марката Polestar, която нейният собствених Volvo отдели като самостоятелен производител, ще има мощност от 400 к.с., а максималния пробег с едно зареждане ще бъде около 560 км.

Polestar 2 ще може да измине над 560 км с едно зареждане

Пред изданието Autocar Джонатан Гудман, оперативен директор на марката, сподели, че цената на Polestar 2 най-вероятно ще бъде между 30 000 и 60 000 евро. Според Гудман, моделът няма да бъде върхов в гамата, но ще осигури добра основа на компанията на пазара за електромобили.

Друга ключова фигура в компанията - Томас Ингенлат, главен изпълнителен директор, заяви, че в Polestar са убедени, че бъдещето на автомобилите е в електричеството. Що се отнася до основните конкуренти на производителя от Гьотеборг, то те най-вероятно ще са Tesla и бъдещите електрически модели на Porsche.

Предполага се, че изцяло електрическият Polestar 2 ще бъде купе с 4 врати, като то значително ще се отличава от прешественика си - Polestar 1. Въпреки това, е твърде вероятно автомобилът да побучи елементи от Volvo XC40.

Според ръководството на бранда, Polestar 2 първо ще се появи на пазара във Великобритания, като той ще съчетава всичко нужно, за да бъде достъпен за хора от различни възрасти. Официалното представяне на електромобила пък ще бъде на автоизложението в Женева през 2019 г.

Снимка: Volvo

0 от 500
  • #3
    36 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    волво се оказаха едни най обикновенни шарлатани произведено за швеция маде ин чайна
  • #2
    36 rate up comment 10 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Ще е също толкова хубав колкото и новото Волво, но за сметка на това ще е скъп ... И в Гьотеборг нищо не се прави от Волво. Бил съм там ... Всичко го дялкат в Китай и му лепят емблеми за шарани ...
  • #1
    34 rate up comment 13 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    ... и ще се продава с двама гладни мигранти да бутат след 320тия километър :D