IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стачката срещу Роналдо във FIAT се провали

Точно 5 човека протестираха днес срещу трансфера на португалеца

Стачката срещу Роналдо във FIAT се провали

През миналата седмица новината, че работниците на FIAT планират да организират стачка срещу покупката на Кристиано Роналдо от Ювентус, успя да взриви социалните медии в световен мащаб. Стачката срещу трансфера на португалеца беше организирана от един от малките профсъюзи в италианския автомобилен производител, но днес за началото на протеста се явиха едва 5 човека.

Стачката срещу Роналдо във FIAT се провали

Стачката трябваше да тръгне от завода в Мелфи в Южна Италия, където за FIAT се трудят 1700 човека. Медиите изчислиха, че в случая 0,3 процента от работещите там са против това Ювентус да купи Роналдо. В Мелфи FCA произвежда FIAT 500x, Punto и Jeep Renegade.

Говорител на FCA определи протеста като „провал” и допълни, че в случая профсъюзът USB изобщо няма право да претендира, че представлява работниците. Ювентус, както и FIAT Chrysler са под контрола на семейство Аниели. Големите профсъюзи във FCA обявиха, че няма да подкрепят тази стачка и я определиха като „опит за привличане на вниманието”.

Продажбата на Роналдо от Реал на Ювентус за 100 милиона евро беше договорена на 10 юли, след като стана ясно, че португалецът е изявил желание да напусне мадридския клуб.

Тагове: fiat fca
0 от 500