IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Amazon си поръча електрически бусове от Mercedes

Сделката е за 100 коли, Hermes води с поръчка за 1500 возила

Amazon си поръча електрически бусове от Mercedes

Гигантът в онлайн търговията Amazon изрази подкрепата си за новия електрически бус на Mercedes eVito, след като поръча 100 возила за базите на Amazon Logistics в Бохум и Дюселдорф, Германия.

Amazon си поръча електрически бусове от Mercedes

Новият електрически бус на марката ще бъде официално представен на салона във Франкфурт през септември, а цената му в Германия стартира от 39 990 евро без ДДС. Заедно с бусовете Mercedes ще достави на Amazon и зарядните станции за 100-те возила.

Поръчката на Amazon обаче все още е далеч от сделката на Mercedes с модната компания Hermes – 1500 електромобила, като тук влизат eVito и новия eSprinter, чийто доставки обаче ще започнат от 2019 година.

Реалният пробег на eVito е 100 километра с едно зареждане на батерията с мощност 41,4 киловатчаса, по-големият eSprinter постига 115 километра с батерия с 55 киловатчаса. В идеалния случай пробегът и на двата буса може да се увеличи с до 50%.

Снимка: Mercedes Vans

Тагове: mercedes amazon hermes
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Професърче джендърско, точно тези, които разнасят пратките правят малко км. Те си имат регион за обслужване. Това е част от квартал или малък квартал, село. Те не минават големи разстояния, защото спират почти на всяка къща или жилищин блок. В Германия хората дори и хранята си поръчват да им е доставят. Това не е БГ където в един квартал само няколко човека да получават някаква доставка за деня.
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Значителен ( преди 5 години )
    Цели 100 броя!? Арабските шейхове треперят!
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до професора ( преди 5 години )
    казаха че ще сложат зарядна станция пред блока на сестра ти - и без това се отбивали всеки ден за по няколко часа. доволен ли си сега?
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    проф. Ан ( преди 5 години )
    Аз до работа и обратно правя 30 км. Тия ще разнесат 5 пратки днес и край на работния ден. Или оставя буса да се зарежда и лови друг? Ама така кога ще се избие тоя бус, след като половината ден е ваза?
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    име ( преди 5 години )
    до 1, няма само едно магаре с дълги уши:))) Herm
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    модната компания ( преди 5 години )
    модната компания Hermes - не е модна компания драги а един от големите доставчици на пратки в Германия :) объркали сте се малко