IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уволнените служители на Tesla негодуват срещу Мъск

Броят на освободените нараства едновременно с увеличеното производство на Model 3

Уволнените служители на Tesla негодуват срещу Мъск

Сътресенията в производителя на електромобили Tesla Motor продължават, след като броят на уволнените служители – инженери, мениджъри и работници в завода във Фриймонт, продължава да расте. По информация на Mercury News, до момента са освободени над 700 души, но от компанията отказват да потвърдят тази бройка.

Уволнените служители на Tesla негодуват срещу Мъск

Уволнените са огорчени от отношението на ръководството, тъй като не са получили никакво предварително предупреждение за това, че остават без работа. Първо са били освободени тези служители, които са участвали в профсъюзните организации и са се оплаквали от тежсите условия на работа в завода.

Удивителното е, че въпреки съкращенията Tesla обяви увеличаване на производството на Model 3, при това петкратно. Медиите в САЩ обаче са категорични, че засега това е немислимо и през второ тримесечие са произведени само 260 от предварително обявените 1500 бройки от електромобила. За същия период загубите на компанията са 336 млн. долара.

Проблемите за Илон Мъск и екипа му се увеличават, след като уволненият в началото на юни технолог Мартин Трип официално подаде жалба до Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC). В нея той твърди, че производителят използва увредени батерии за своите нови електомобили и това може да бъде опасно за потребителите.

Трип е категоричен, че в Tesla поставят и други дефектни детайли на колите си. Освен това ръководството на компанията фалшифицира и резултати за производството на Model 3, като ги увеличава с 44%. Така Мъск и екипът му лъжат както инвеститорите, така и клиентите си.

От компанията категорично отхвърлят твърдения на бившия си служител, когото по-рано обвини в шпионаж и кражба на секретни данни. Tesla вече заведе дело срещу Трип в съда, като искът е за 1 млн. долара. Самият технолог не признава вината и продължава да твърди, че е искал да предупреди медиите за машинациите на компанията.

Тагове: tesla
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    "Така Мъск и екипът му лъжат както инвеститорите, така и клиентите си."мдам... ми той Свети Илон в това само е добър - да праска лъжи. Но докато има балъци да му вярват ще има и тарикати като него
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Този ( преди 5 години )
    Редовно следя новините покрай Тесла и на мен ми е минавало през ума, че може да лъжат за производството, но е много трудно да стане, защото много производители и новинари ги следят много отблизо.Някой модел на Тесла дори гума да спука веднага ще го пишат по новините.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Всъщност не са произвели 260 от 1500 по план а 40 800 от 48 700 но са постигнали основната цел от 5К Модел 3 и 2К от другите 2 модела на седмица
  • #1
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Браво разкарай немските шпиони а най-добре глокшум в тила и ритник да падат в рова!