Вход   Регистрация

Каква е средната възраст на автомобилите в САЩ?

Каква е средната възраст на автомобилите в САЩ?
 

Най-дълго колите "живеят" в Айдахо и Монтана

"Животът" на един автомобил зависи от много фактори, като се започне от качеството на горивото, премине се през правилната експлоатация и завърши с количеството сол, което през зимата се хвърля по пътищата. Auto Alliance направи класация на 10-те американски щата, в които колите "живеят" най-дълго. За сравнение, средната възраст на автопарка в България е над 20 г.

Каква е средната възраст на автомобилите в САЩ?

Айдахо – 14,3 години

Айдахо е сред така наречените Планински щати. Намира се в западната част на САЩ. По последни данни там са регистрирани 1,59 млн. автомобили, а средната им възраст е 14,3 години.

Монтана – 14,3 години

В Монтана средната възраст на регистрираните автомобили също е 14,3 години. Доста висок показател, като се има предвид, че щатът се намира на северозапад, до Канада.

Аляска – 13,6 години

Аляска е най-северният американски щат. Там средната възраст на автомобилите е 13,6 г., което изглежда странно. Може би причината е в това, че в Аляска са регистрирани само 668 000 автомобила.

Вашингтон – 13,6 години

Във Вашингтон средната възраст на автомобилите е 13,6 година. Най-вероятно основната причина за това се крие в мекия тихоокеански климат в северозападния щат.

Орегон – 13,5 години

Орегон спада към тихоокеанските щати, намира се в северозападната част на страната. Там средната възраст на автомобилите е 13,5 години.

Алабама – 13,2 години

В Алабама автомобилите "живеят" средно с 2 години повече отколкото в цялата страна - 13,2 години. Алабама се намира в югозточната част на САЩ.

Уайоминг – 13,2 години

Той също влиза в така наречените Планински щати, намира се в западната част на страната. Средната възраст на автомобилите там също е 13,2 години.

Южна Дакота – 13,1 години

В американския Среден Запад се намира щатът Южная Дакота. Там средният експлотационен срок на автомобилите достига 13,1 години. Причината се крие в благоприятните климатични условия.

Канзас – 13 години

Щатът Канзас се намира в централната част на САЩ. Климатът там е мек, което явно допринася за дългия "живот" на автомобилите - средно 13 години.

Кентъки - 13 години

Кентъки се намира в източната част на страната. Средната възраст на автомобилите там също е 13 години - доста добър показател.

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 9 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

В сащ много карат и си харесват старите ретро американски автомобили. Направо са луди по тях. Всичко друго е на по 3-5 год. Макс. Просто старите от 50-60те много дърпат математически назад.
Отговори
 
  0
 

Положителни: 4  Отрицателни: 4

от: чочо ( преди 5 месеца )

Румънците произвеждат собствени автомобили.
Демек карайки нова дачия, стимулират собствената си икономика.
А българите, карайки нов автомобил стимулират германската, френската и румънската.

Та затова няма паралел между БГ и РО.
Отговори
 
+20
 

Положителни: 22  Отрицателни: 2

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

карат японски кошници не защото са по-добри, а защото са по-евтини и отделно от това се ползват много отстъпки и накрая им излизат почти без пари! А американците са големи скрънзии винаги гледат кое е по-евтиното и не само при колите е така! А иначе паралиите купуват само от луксозните модели на немски и английски марки!
Отговори
 
+4
 

Положителни: 15  Отрицателни: 11

от: Фолк с японски ваген ( преди 5 месеца )

А дали имат "еко такса" в Съединените Американски Щати?
Отговори
 
+5
 

Положителни: 9  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Не спирате да ни занимавате какво било в щатите. На кой му пука? Или ако превеждате статии от европейски източници, които са интересните да нас, ще трябва разрешение, а воже би и заплащане...
Отговори
 
+5
 

Положителни: 11  Отрицателни: 6

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Интересното е, че в Румъния е 12,9 години, което означава, че в бг причината за преобладаващите трошки не е бедност, а безмозъчното законодателство и липсата на истински контрол.
Отговори
 
+9
 

Положителни: 15  Отрицателни: 6

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Средната възраст в бг лесно ще падне с 5 години със съвсем леки данъчни промени и истински, а не фиктивни ГТП.
Отговори
 
+13
 

Положителни: 17  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

И като се има предвид, че средно минават по 40 000 км на година значи, че средно колите там са на над 500 000 км. Разстоянията там са огромни, бензина евтин и се кара наистина много.
При толкова много километри става ясно защо предпочитат японски коли да карат, а не други.
Американските 8-маци с чугунени двигатели, също са много корави машини и километрите не ги плашат, но японското си е японско.
Факт!
Отговори
 
+11
 

Положителни: 19  Отрицателни: 8

от: Българ ( преди 5 месеца )

Мойта още е айдаховска. Ще чакам да стане българска на 20 и тогава ще я сменя с прясна 10 годишна.
Отговори
 
+14
 

Положителни: 16  Отрицателни: 2


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising