IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво става, ако асфалтът се разтопи под колата ти

Австралийската зима в комбинация с некачествени ремонти доведе до абсурдни застрахователни щети

Какво става, ако асфалтът се разтопи под колата ти

Зимата в Австралия пое в неочаквана посока, след като миналата седмица голяма част от страната беше залята от топла вълна, като температурите в щата Куинсланд достигнаха рекордно високи температури. Точно там се оказа, че асфалтът по пътищата се топи и залепва по гумите на преминаващите автомобили, като са пострадали общо около 50 коли.

Асфалтът в Австралия се топи, поврежда автомобили

Департаментът по транспорта и основните пътища обяви, че ще компенсира всички пострадали водачи след изследване на всеки един от случаите. Медиите обаче разкриха, че проблемите не се крият само във високите температури.

Оказа се, че някои от пътищата, които създадоха проблеми не са били ремонтирани по правилата, новата настилка е започнала бързо да се разпада, но властите са пренебрегнали предупрежденията от шофьори и обществени организации.

Асфалтът в Австралия се топи, поврежда автомобили

Някои водачи обявиха, че гумите им са унищожени, след като по тях има налепен около 8 сантиметра разтопен асфалт. Рекордът обаче се държи от шофьор на влекач с голямо ремарке, като возилото има общо 18 колела, като на всяко има налепен около 15-сантиметров слой асфалт. Водачът на камиона обяви, че никога не е виждал нещо подобно, а полицията е започнала разследване на случай.

0 от 500