IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ariel показа новия Atom 4

Състезателният автомобил ускорява до 96 км/ч за 2,8 сек, мощността му е 320 коня

Ariel показа новия Atom 4

Британската компания Ariel пусна четвъртото поколение на състезателния автомобил Atom. Автомобилът е запазил много малко от предшественика си - само спирачките, педала на съединителя и капака на резервоара за гориво.

Ariel показа новия Atom 4

Спортната кола е изградена върху нова платформа с тръбна рамка с удължени елементи, благодарение на която твърдостта на конструкцията се е увеличила с 15%. Поради промененото шаси в пилотската кабина има повече място. Увеличен е и обемът на резервоара за гориво - с едно зареждане Atom 4 може да измине 480 км.

Ariel показа новия Atom 4

Освен това новият Ariel Atom е получил панели от карбон, чието използване е подобрило аеродинамиката. Под капака на автомобила е монтиран 2-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, заимстван от Honda Civic Type R. Той работи в съчетание с 6-степенна механична скоростна кутия, а мощността му е 320 к.с.

Ariel показа новия Atom 4

Специалистите от компанията са разработили свой електронен блок за управление на двигателя. От нула до 96 км/ч новият Atom ускорява само за 2,8 сек, а максималната му скорост е 261 км / ч. Автомобилът е оборудван също със заден диференциал с ограничено приплъзване, тракшън контрол от Atom V8, система за бързо стартиране и амортисьори Bilstein. Като опция се предлагат амортисьори Öhlins и по-леки спирачни дискове от карбон.

Снимки: Ariel

Тагове: ariel atom
0 от 500