IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Състезанията на шосе взеха нова жертва

Уилям Дънлоп загина по време на тренировки за надпреварата, която е печелил 4 пъти

Състезанията на шосе взеха нова жертва

Ирландската мотоциклетна звезда Уилям Дънлоп стана последната жертва на състезанията на шосе във Великобритания, като 32-годишният пилот загина по време на тренировките за състезанието „Скерис 100” в окръг Дъблин.

Състезанията на шосе взеха нова жертва

Дънлоп пропусна надбягването на остров Ман тази година и „Скерис 100” трябваше да е първото му състезание след паузата. Първоначално Уилям обяви, че пропуска старта на остров Ман, за да се възстанови от контузиите, получени по-рано тази година в „Норт Уест 200”, но по-късно обясни, че е предпочел да прекара повече време с приятелката си, тъй като новороденото им дете има здравословни проблеми.

Организаторът на състезанието официално потвърди, че Уилям е починал от раните, които е получил при падането, станало с висока скорост.

Дънлоп дебютира в състезанията през 2000 година и спечели 108 състезания в Ирландия, като има 4 победи в „Норт Уест 200” и пет пъти се е качвал на подиума на ТТ надпреварата на остров Ман.

Бащата на Уилям – Робърт, който също беше известен мотоциклетен пилот, загина по време на тренировките за „Норт Уест 200” през 2008 година, а чичо му Джоуи, който все още държи рекорда за най-много победи на остров Ман – 26, загина пред 2000 година по време на състезание в Талин, Естония.

Уилям има по-малък брат – Майкъл, който тази година спечели за 18-и път състезанието на Остров Ман, с което излезе на трето място във вечната класация за победи в надпреварата.

0 от 500