IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как работят виртуалните огледала на Audi e-tron (ВИДЕО)

В повечето страни използването им обаче засега е забранено

Как работят виртуалните огледала на Audi e-tron (ВИДЕО)

Преди няколко дни германският автомобилен производител Audi показа интериора на новия си електрически кросоувър e-tron, чиято серийна версия е почти готова за пускане. И ако външността на колата бе частично скрита под светъл филм, то салонът можеше да се види във всичките му детайли.

Как работят виртуалните огледала на Audi e-tron (ВИДЕО)

Най-иновативното нещо в интериора са виртуалните "огледала". Те представляват дав 7-инчови дисплея с огранични светодиоди, монтирани на вратите, малко по-ниско от стъклата. На тях се показват изображенията, заснети от камерите, които заменят външните огледала.

Предидени са 3 режима на показване на информацията – на пътя, в завой и при паркиране. Изображенията могат да се преместват, да се променя зрителното поле, както и да се използва функцията за мащабиране, защото екраните са сензорни.

Как работят виртуалните огледала на Audi e-tron (ВИДЕО)

Трябва да се отбележи обаче, че използването на такива странични огледала в момента е невъзможно поради липсата на законодателна рамка. В повечето страни това просто е забранено. Освен в Япония, която стана първата страна, където бе позволено използването на камери вместо странични огледала.

Дебютът на Audi e-tron пред публика е предвиден за септември, а продажбите трябва да стартират в началото на 2019 г. Цените на електрическия кросоувър започват от 80 000 евро.



Снимки и видео: Audi
 

Тагове: audi e-tron
0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    За мен най-голямото предимство на тези камери е че няма нужда да си отклоняваш вниманието настрани. При по-големи коли за да видиш дясното огледало губиш видимост напред. С камерите образа може да се покаже на дисплей пред водача и така няма да си отклонява вниманието. В случая на колата по-горе обаче това предимство се губи и стават безсмислени. Като ще си отклонявам вниманието все едно дали виждам образа на дисплей или в огледало.
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    i ( преди 5 години )
    още нови думи в Българския език
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Безсмислено (както посочва "младен", нали гонихме подобрена аеродинамика), скъпо, ненадеждно (една камера ще издържи ли колкото обикновено огледало), пак ще се цапа, замръзва и чупи... Защо всичко в колите непременно трябва да става "ел.", за да се казва, че е модерно и... ..."хубаво"???
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аз мяоат ще я върна.
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не ми харесват. Няма да си купя такава кола. Да не ме занимават!
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Освен че местоположението им е неудобно, в ярко слънчево време ще стават жертва на отблясъци. Електронните огледала имат много предимства, но не виждам Ауди да са разрешили недостатъците...
  • #3
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Като гледам, във виртуалните огледала на Ауди са събрани всички недостатъци на стандартните огледала, но без техните предимства.
  • #2
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Bullshit TRON ( преди 5 години )
    "а продажбите трябва да стартират в началото на 2019 г." ... и спират към края на годината, поради множество дефекти и недомислици. То бива електроника, ама тия се *** !
  • #1
    13 rate up comment 4 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    Много са ниско тия дисплеи. Да ги бяха сложили на нивото на камерите но от вътрешната страна. Да не говориме че като гледам размера на камерата отвънка е абсолютно все тая от арединамична гледна точка дали ще е с огледала или с камери. Нали идеята камерите да сменят страничните огледала е главно да се намали съпротивлението.