IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво задвижване за автомобила да изберем?

FWD, RWD, AWD или 4WD? Четирите основни вида си имат предимства, но и недостатъци

Споровете за това какво задвижване е най-подходящо за автомобилите със сигурност ще бъдат вечни. Някои хора обаче все още не знаят защо малкият и евтин модел има предно предаване, а не задно. Както и че AWD и 4WD не е едно и също.

За тях може да е полезна тази статия, която иначе може и да се стори скучна на по-ентусиазираните шофьори. Идеята е да отговорим на най-основните въпроси, още повече че съвременните технологии – хибриди, електромобили и специални материали, навлизат все по-бързо и променят превозните средства.
  
   
Какви са разликите между FWD, RWD, AWD и 4WD (ГАЛЕРИЯ):


Тагове: 4wd awd
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Петър ( преди 2 години )
    X-Drive e порадокс,най-интелигентната система и най-непроходимата!
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Александър ( преди 4 години )
    От 2 години карам ауди със система куатро и за мен няма по-добро от предаване 4х4. Карал съм и предно и задно.. задното е готино защото е много забавно, предното за мен е много постно и скучно.
  • #12
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Streetx ( преди 5 години )
    X-Drive според мен е най удачно
  • #11
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Милен ( преди 5 години )
    Само на мен ли ми нарпави впечатление колко неграмотно е написана статията?
  • #10
    14 rate up comment 3 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    предно е най-нормалното за универсален автомобил.. - недостатъците в реалният живот почти не се виждат. Трябва да има силни причини за да се мине на някое от дургите.задно - може би като втора кола за удоволствия. 4х4/AWD само при истинска нужда - другото е презастраховане и понякога силно его/комплекси.
  • #9
    7 rate up comment 13 rate down comment
    В заключение ( преди 5 години )
    Задвижването - винаги AWD или 4Х4!Скоростната кутия - автоматик с 7 или 8 степени! При ел. колите с 2 степени.Двигател - над 300к.с., в близко бъдеще електричките ще са без алтернатива!
  • #8
    15 rate up comment 4 rate down comment
    До разбирача ( преди 5 години )
    Има огромна разлика между 4х4 и AWD и тя е описана в статията.За пример пасат 5 и 6Пасат 5 е със торсен и е постоянен 4х4Пасат 6 е с халдекс и е AWD защото въртящ момент се праща на задната ос само когато е необходимо
  • #7
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Аз ( преди 5 години )
    Няма по-добър автомобил от 4х4 или там както го наричат AWD дали е xDrive, Quattro или някаква друга система няма значение важното е да има задвижване на всички колела !
  • #6
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Щерю ( преди 5 години )
    Като на Флинтстоун задвижването е най- най- най...
  • #5
    11 rate up comment 27 rate down comment
    KLASIKA ( преди 5 години )
    Глупости и попълване на празно поле с глупости!Най-добро е задно предаване и двигател отдзд!Още през 1933г е измислено веднъж и завинаги и няма алтернатива!Затова Костенурката е най-продаваната кола,най-обичаната,легенда и синоним и понятие за думата автомобил!Затова и купето на Костенурката което са го кръстили Порше е ненадминато!Затова и в Космоса със станцията на видео излетя Костенурката като показване на извънземните какво съвършенство сме измислили!Затова най-бързите коли са с задно