IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen реши проблема с виенето на свят в колата (ВИДЕО)

Французите предлагат иновационни очила за 99 евро

Citroen реши проблема с виенето на свят в колата (ВИДЕО)

На голяма част от пътниците в автомобила им става лошо, особено при по-дълги пътувания. Най-често се появават симптомите на морска болест - световъртеж и гадене, които се превръщат в сериозен проблем. Компанията Citroen намери начин за неговото разрешаване.

Citroen реши проблема с виенето на свят в колата (ВИДЕО)

Френският производител пуска на пазара иновационни очила Seetroen, чиято цена е 99 евро. Нужно е те да се поставят само за 10-12 минути и призляването изчезва. Очилата могат да бъдат използвани от възрастни и деца над 10 години, при това не само в автомобили, но и на самолет, влак или кораб. Те не коригират зрението, така че могат да се поставят едновременно с обикновени очила.

Справянето със симптомите става с помощта на 4 ринга – два пред очите и два встрани, които са пълни с движеща се течност. Благодарение на нея се пресъздава линията на хоризонта и се разрешава конфликтът между сетивата, който е основата причина за проблемите.

За краткото време – 10-12 минути, очилата синхронизират сигналите, постъпващи от вестибуларния апарат с неподвижен предмет, върху който е фокусиран погледът на пасажера (например смартфон или книга), и така неутраризират появилия се дисбаланс. След изчезване на симптомите на морска болест, очилата се свалят.



Клиничните експерименти са показали, че в 95% от използвани случи очилата са били ефективни. Техният дизайн е създаден от студио в Париж, като са изготвени от лек и приятен на допир материал.

Снимка и видео: Citroen

Тагове: citroen citroën seetroen
0 от 500