IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Напомпан фастбек на Hyundai атакува „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Под капака на новата версия на i30 N е 2,0-литров мотор с 270 к.с.

Напомпан фастбек на Hyundai атакува „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Най-вероятно до края на годината корейският производител Hyundai ще представи „напомпана” версия на фастбека си i30. Видео с изпитания на прототип на модела, провеждащи се на пистата „Нюрбургринт”, бяха публикувани в TouTube-канала Automotive Mike.



Експертите отбелязват, че машината се държи доста стабилно на скоростното трасе, като отсъства дори минимално накланяне в завоите. Добре се чува как работи 2,0-литровия бензинов турбомоторTheta T-GDi с директно впръскване на горивото, който няма да се отличава от този, които се поставя под капака на хот-хеча i30 N.

Очаква се мощността на агрегата да бъде около 250-270 к.с., което ще позволи на по-тежкия фастбек да ускори от 0 до 100 км/ч за 6 секунди. Моторът засега работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия, като това става ясно и от звука във видеото. В момента Hyundai разработва и роботизирана трансмисия с два съединителя, която ще подобри динамиката на автомобила.

Напомпан фастбек на Hyundai атакува „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Според информациите, тази версия на i30 ще получи адаптивните амортисьори, активната изпускателна система, както и възможност за настройване на педала на газта и на електрическия усилвател на волана. Всички тези елементи ще бъдат взети от Hyundai Veloster N, който вече се продава в САЩ.

Като основни конкуренти на „напомпания” фастбек се сочат Honda Civic Type R, Ford Focus ST и Skoda Octavia vRS. Очакванита са дебютът на корейския автомобил да се състои по време на автосалона в Париж пре октомври.

Снимка и видео:  Hyundai, YouTube
 

Тагове: hyundai i30 n
0 от 500