IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как е изглеждала Формула 1 през 1962 г.? (ВИДЕО)

Уникални кадри от състезание, проведено в Монако преди повече от половин век

Как е изглеждала Формула 1 през 1962 г.? (ВИДЕО)

Германски документален филм осигури на днешните фенове на Формула 1 уникални кадри от любимия им спорт, заснети на 70-милиметров филм през 1962 г. Най-известното състезание в календара – Гран при на Монако, се възражда в цвят и звук, които при това са много близки до днешните стандарти.

Уникални кадри ни показват Формула 1 през 1962 година (ВИДЕО)

Видеото показва и още интересни неща – как се пилотират болиди с абсурдно тесни за нашите възприятия състезателни гуми, колко се е променило Монте Карло за този малко над половин век и естествено, че безопасността на пилотите не е била сред приоритетите на Формула 1 в началото на 60-те години на миналия век.

Филмът, озаглавен „Средиземноморска ваканция” (по-известното му име е The Flying Clipper) ни връща към 3 юни 1962 г., когато състезанието по улиците на Монте Карло печели Брус Макларън с Cooper-Climax, следван от двамата пилоти на Ferrari - Фил Хил и Лоренцо Ландини.

Обърнете внимание на звука на моторите на болидите, които по това време са 1,5-литрови, но в различни варианти – 4-цилиндрови боксери, както и V-образни двигатели с 6 и 8 цилиндъра.
 

Тагове: ferrari
0 от 500