IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda също вдига цените заради Тръмп

Колите на японците се правят извън САЩ и ще пострадат от новите мита

Mazda също вдига цените заради Тръмп

Компанията Mazda се присъедини към автомобилните производители, които изразяват негодувание от намеренията на президента на САЩ Доналд Тръмп за въвеждане на мита за внасяни в страната леки коли.

Mazda също вдига цените заради Тръмп

По-рано тази година от Toyota обявиха, че предполагаемите тарифи за внесените в САЩ транспортни средства ще увеличат цените на нейните автомобили за крайния клиент. Сега също сториха и от Mazda, като публикуваха същите коментари от името на „32 000 американци, които работят за японската компания в Щатите, както и от дилърите на марката в цяла Америка”.

„Въвеждането на подобни тарифи ще бъде платено от американските потребители. Те значително ще увеличат стойността на всеки един автомобил, продаван в Америка, независимо от това къде е произведен”, се казва в изявлението на Mazda.

Всички превозни средства на японската марка, продавани в Щатите, се внасят от други държави. Асоциацията на световните производители, която представлява чуждите автомобилни компании, обяви, че действата на Тръмп са „най-голямата заплаха за автомобилната промишленост на САЩ”.

Статистиката показва, че 48% от колите на Nissan и 33% от тези на Honda, продадени в Щатите през 2017 г., са били внесени от чужбина. Това със сигурност ще принуди и тези корпорации да увеличат цените на автомобилите си.

Снимка: Mazda

Тагове: mazda
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Явно това е била гениалната идея на г-н Тръмп. След като намали данъците и разшири огромната дупка в бюджета на САЩ, да увеличи митата с която да я запълни. Само че да подстригваш собствените си граждани не е като да се опитваш да го правиш с останалият свят. Просто ще ти отвърнат. И "най-гениалното" в случая е че се опитва да го направи с целият свят. Да прочете малко история. Никой не е успял до момента. Ама това не го дават по американската телевизия, а четенето на книги му е над нивото ...
  • #2
    20 rate up comment 3 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Ами какво да кажа ... от 10 години карам 3-ка която до сега в сервиз не е влизала освен за смяна на консумативи. За съжаление надеждността се оказа мит за европейските марки, само японците все още го могат.
  • #1
    29 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мазда и компромиси с качеството ?... ти сериозно ли?