IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пилот без крака тества болид от Формула 1

Били Монгър кара болида на Sauber от 2011 г.

Пилот без крака тества болид от Формула 1

Британският пилот Били Монгър, който през 2017 г. загуби и двата си крака в катастрофа в състезание от шампионата Формула 4, вчера записа първи успешен тест на автомобил от Формула 1.

Пилот без крака тества болид от Формула 1

Кариерата на Били, който претърпя ужасната злополука едва на 17 години, беше спасена и с помощта на пари, събрани от някои от най-известните пилоти в света, начело с Люис Хамилтън, а този сезон Монгър се състезава в британската Формула 3.

Монгър тества Sauber C30 от сезон 2011 във Формула 1, модифициран за него от специалистите от TDF (Tour-De-Force), а за теста Били получи помощ и от тима, за който кара сега – Carlin и фонда Heritage F1, който осигури автомобила.

Пилот без крака тества болид от Формула 1

Монгър кара Sauber-а на пистата Рокингам, а специално за него бяха изработени нови педали, за да може да ги натиска с протезите, като съединителят му е бил качен на волана.

От TDF обясниха, че тестът на Монгър е бил поредното доказателство, че разработените от компанията приспособления за промени на управлението на всякакъв тип формули могат да се използват от пилоти, претърпели тежки контузии, които обаче искат да продължат да се състезават.

0 от 500