IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридно Porsche унищожи рекорда на „Нюрбургринг”

Прототипът 919 Hybrid Evo свали близо минута от досегашното най-добро постижение

Хибридно Porsche унищожи рекорда на „Нюрбургринг”

Спортният прототип Porsche 919 Hybrid Evo постави абсолютен рекорд на Северната дъга на „Нюрбургринг”, след като подобри с близо минута досегашното най-добро постижение, регистрирано преди 35 години. Болидът даде време 5 минути и 19,546 секунди.

Хибридно Porsche унищожи рекорда на „Нюрбургринг”

Предишният рекорд беше поставен още през 1983 г. от Щефан Белоф, който зад волана на Porsche 956C записа 6 минути и 11,13 секунди. Сега вече най-доброто постижение на Северната дъга принадлежи на Тимо Бернхард, който се състезава за заводския тим на Porsche в сериите за издържливост и „24 часа на Льо Ман”.

За поставяне на рекорда е използван прототипа от клас LMP1, от който са премахнати всички ограничители, действащи в състезанията за издържливост. Автомобилът е оборудван с хибриден силов агрегат на базата на 2,0-литров турбомотор, чиято мощност е увеличена от 500 на 720 к.с.

Хибридно Porsche унищожи рекорда на „Нюрбургринг”

Модернизана е и системата за рекуперация на енергията ERS, която увеличава мощността, а също така и аеродинамиката на болида. Сменени са предният дифузьор, престилките и антикрилото, които не отговарят на стандартите на WEC. В сравнение с колата, участвала в „Льо Ман” през 2017 г., притискателната сила е увеличена с 53%, а ефективността на аеродинамиката – с 66%.

Теглото на болида е намалено с 39 кг - до 849 кг., като са премахнати всички елементи, които не са нужни за преминаване на едно обиколка. Гумите, подготвени от Michelin, също са различни.



Най-доброто време на „Нюрбургринг” при гражданскиите автомобили също принадлежи на Porsche. Това е модификацията 911 GT2 RS, която записа 6 минут и 47,25 секунди.

Снимки и видео: Porsche

Тагове: porsche 919 hybrid evo
0 от 500
  • #20
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Man ( преди 5 години )
    Бъчвар, пробвах 919 с версията от 2016 (малко по-слаба) на Гран Туризмо Спорт и успях да дам 5:35 докато си седя безопасно на дивана. Прави сметка да дадеш 5:19 с риск за живота ти. Невероятно!!!!
  • #19
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Като са толкова велики защо избягаха от WEC сериите.Вместо да въртят на оразна писта да се съатезават в Льо МанКажи верно? Наистина ли си толкова tup?!
  • #18
    5 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 5 години )
    Хм. Това Поршенце мисля го има в Assetto Corsa и Project Cars 2. Може и да греша една от игрите, но утре ще го пробвам, да видя сюрреалистични ли са тия 5 минути. Макар че там си е "серийната" версия, а не подобрената. Покарайте малко на симулатора да видите, какво сцепление вади.
  • #17
    2 rate up comment 7 rate down comment
    бъчваря ( преди 5 години )
    Ся да пуснат и Ало с Мака. Още половин минутка да смъкне. Тоагва ще се зарадваме истински на макпрогреса.
  • #16
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Като са толкова велики защо избягаха от WEC сериите.Вместо да въртят на оразна писта да се съатезават в Льо Ман
  • #15
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    На финалната права при макс скорост, когато стига до нагорнище и съвсем лека крива, скоростта пада. Това значи, че двигателят няма излишък от мощност при тези обороти на най-горна предавка.
  • #14
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Спокойно, със сигурност са подбрали тези предавателни числа на скоростната кутия, които ще им подсигурят най-бърза обиколка на точно тази писта.
  • #13
    8 rate up comment 3 rate down comment
    ухааа ( преди 5 години )
    Невероятно, невероятно, невероятно !!Ето това е нещо, където буквално можеш да се насереш докато го караш и дори да ти е кеф да се лашкаш в *** си костюм до финала
  • #12
    15 rate up comment 8 rate down comment
    6'47"25 ( преди 5 години )
    Клипът е сюрреалистичен! А Порше винаги е била най-великата спортна марка в света!
  • #11
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    А фактора "Аеродинамика" къде го забрави! Видя ли с колко е повишено въпроснота? Това е нещото което го "бави"!