IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапът на Mercedes ще получи V8 двигател

Решението ще бъде взето след отзвук от клиентите на X-класата

Пикапът на Mercedes ще получи V8 двигател

В моторната гама на пикапа X-Class на Mercedes-Benz може да се появи V8 двигател. Разработчиците разполагат с всичко необходимо, за да оборудват автомобила с него, съобщават западните специализирани издания.

Пикапът на Mercedes ще получи V8 двигател

Mercedes-Benz X-Class се превърна в своеобразен пионер за немската марка, тъй като досега компанията не произвеждаше пикапи. Според Франк Шумахер, ръководителят на проекта, моторната гама може да бъде допълнена от V8 двигател, но с едно уточнение - само ако има такова търсене. Ако производителят се увери в необходимостта от такъв двигател, той ще бъде монтиран, тъй като разработчиците вече имат технически възможности за това. Любопитно е, че миналата година германците се бяха отказали да използват V8 в пикапа с твърдението, че не е подходящ за модела.

Пикапът на Mercedes ще получи V8 двигател

В момента моторната гама на пикапа, който е изграден върху платформата на Nissan Navara, се състои от 4-цилиндрови и 6-цилиндрови двигатели, комбинирани с 6-степенна ръчна и 7-степенна автоматична скоростна кутия. Топ версията X 350d 4Matic се предлага двигател с мощност 258 коня.

Снимки: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes v8 x-class
0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    !? ... ( преди 5 години )
    отзад е като шевролет от 50-те години на миналия век
  • #1
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Айде стига с тоя грозен пикап сте ни занимавали. Тук да не сме американци или богати фермери. Колко статии пуснахте за него, не знам вече. А толкова други коли, които излизат не ги отразявате въобще!