IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

3 години без Тодор Славов

Най-успешният български пилот загина на рали "Твърдица"

3 години без Тодор Славов

Днес се навършват три години от смъртта на Тодор Славов – най-успешният български рали пилот загина на 28 юни 2015 година в тежка катастрофа на рали „Твърдица”.

3 години без Тодор Славов - не е готово

Тодор постигна най-големите си успехи през 2010 година – 3-о място в група Junior в световния рали шампионат, като този сезон рали „България” също беше част от WRC и той зарадва родните фенове с 3-о място у нас, като технически проблеми с неговия Renault Clio го лишиха от шанс за победата.

Славов спечели и 2-о място сред пилотите с автомобили с един двигателен мост в европейския рали шампионат, а през 2015 записа и първата си победа в генерално класиране като спечели домашното си състезание рали „Варна”.

Преди това, през 2013 година Славов спечели титлата и във възродения балкански шампионат, а през 2012 – в единственото участие на рали „Сливен” в календара на IRC той и Добромир Филипов спечелиха първото място сред пилотите с автомобили с един двигателен мост, завършиха на 4-о място в генералното класиране, а Тодор взе и престижния приз „Колин Макрей”, връчен му от Жан Пиер Никола.

 

0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Achtung ( преди 5 години )
    Беше най-талантливия рали пилот, който България е имала. В jwrc редовно вземаше етапите на Нювил, жалко че не се намериха спонсори да продължи нагоре и да развие таланта си. И до днес като минавам от мястото на катастрофата спирам за 5-6 минути. Нека почива в мир.