IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi отложи e-tron заради арестувания си шеф

Руперт Щадлер остава поне още една седмица зад решетките

Audi отложи e-tron заради арестувания си шеф

Audi отмени премиерата на e-tron, насрочена за 30 август в Брюксел, като от компанията сочат като причина за това „организационни трудности”. Според вестник The Financial Times обаче причината е арестът на изпълнителния директор на марката Руперт Щадлер, който ще прекара поне още една седмица в ареста заради разпитите, планирани от прокуратурата в Мюнхен.

Audi отложи e-tron, Щадлер остава в ареста

Така събитието Audi Summit в Брюксел пада и ще се проведе по-късно през годината в САЩ, но все още не се знае кога, въпреки че репортер на Electrek издаде, че е получил показа на септември.

Седмица преди ареста си Щадлер коментира колко е важен Audi Summit пред Financial Times и обясни, че „e-tron не е просто е електромобил, това е отправна точка за следващия квантов скок в развитието ни”.

Руперт Щадлер беше арестуван в средата на месеца, като прокуратурата го разследва за укриване на доказателства по „Дизелгейт”, той обаче отрича. Audi вече обяви, че го отстранява, макар и временно, от постовете, които заема в компанията. Разпитите на Щадлер са започнали на 20 юни, но още в началото са се забавили, тъй като неговите адвокати е трябвало да се запознаят с документите и доказателствата, събрани от разследващите.

Снимка: Audi

Тагове: audi audi e-tron
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тея пак избиха рибата с невероятното оправдание да не пуснат нещо. Били арестували меринджея и заради това. По-тъпо и елементарно едва ли можеха да го измислят.
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Е-е-е-е жалко. Ауди искаха да пуснат 40-50 модела електромобили, но какво да правиш, като им арестуваха шефа. Всичко се отлага. Явно в ауди шефът върши всичко - от миенето на тоалетната, до проектирането и дизайна на автомобилите. Особено на електромобилите.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    После ще го отложат щото бил освободен от ареста.
  • #3
    3 rate up comment 7 rate down comment
    бъчваря ( преди 5 години )
    Ауди се отказва от свой шеф. Това не говори добре за марката. Логично бе да се защити човека, ама явно страх лозе пази. Виновен или не, ти няма как да го съдиш, преди съда да се е произнесъл. Много са ми странни тия действия.
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Станчев ( преди 5 години )
    Отлагат го с един месец...
  • #1
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хм, защо не отложиха SQ8, а това? Да не би защото още не е готов и не знаят как да го довършат?