IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производител на мотори вбеси Доналд Тръмп

Американският президент се закани да закрие Harley-Davidson

Производител на мотори вбеси Доналд Тръмп

Постояните заплахи от страна на американския президент Доналд Тъмп срещу чуждите автомобилни компании за въвеждане на мита на тяхната продукция, доведоха и до реакция от страна ЕС. Той ще използва същите мерки спрямо американските производители и съответно ще оскъпи техните коли, които се внасят на континента.

Производител на мотори вбеси Доналд Тръмп

По-големият проблем обаче се оказват американските мотоциклети, тъй като при тях сега митото е 6%, а при новите условия те ще се облагат с 31%. Затова и най-големият прозиводител в САЩ – компанията Harley-Davidson, обмисля да започне да сглобява машините си в чужбина.

В копанията са пресметнали, че въвеждането на нови мита ще оскъпи моторите им средно с 2200 долара, което е прекалено много. Доводите на шефовете на марката обаче не бяха приети от Тръмп, който откровена заплаши Harley-Davidson, ако се стигне до преместване на производството извън Щатите.

„Мотоциклетите Harley-Davidson няма как да се произвеждат в друга държава. Това никого няма да стане. Ако все пак го направят, това ще бъде краят – те си отиват. Ще им наложим такива мита, каквито досега не е имало”, написа Тръмп в Twitter.

Снимка: Harley-Davidson

Тагове: harley-davidson
0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 5 години )
    Комунизма ряпа да яде, хаха. Такова нещо нямаше и при бай Тошо. Износ на Запад всякакъв, стига да ни позволят. После комунизма бил виновен. Интересното обаче е друго. Американците стават смешни така, както бяхме смешни и ние преди 30-40 години. Същите грешки повтарят, но не го осъзнават. Толкова промити мозъци има там...
  • #6
    26 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Направо да прати самолети да бомбардират завода на Харлей щом не слушат повелята на вожда. Нема такъв д е б и л.
  • #5
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мотоциклетите Harley-Davidson няма как да се произвеждат в друга държава. Това никого няма да стане. Ако все пак го направят, това ще бъде краят те си отиват. Ще им наложим такива мита, каквито досега не е имало, написа Тръмп в Twitter.Евала,Б'ат Доньо! Започна да налагаш мита и на американските компании!
  • #4
    11 rate up comment 12 rate down comment
    USA ( преди 5 години )
    Ако са прости -нямаше да са най-великите!Прости аме ние с Тодор Живков и копието му Бойко Борисов.
  • #3
    2 rate up comment 8 rate down comment
    евала доналд ! ( преди 5 години )
    евала доналд !
  • #2
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Дедо ( преди 5 години )
    Хахахахахаха, закъсаха го всички!
  • #1
    41 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    *** американец, избран от още по-прости американци, не казвам, че всички са прости, но този конкретен екземпляр е шедьовър!