IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi спира продажбите на A6 и A7

Близо 140 000 коли от двата модела влизат в сервизите

Audi спира продажбите на A6 и A7

Компанията Audi е открила заводски дефект в системите за безопасност на моделите A6 и A7, което ще доведе до сервизна акция. Освен това се спират продажбите на нови автомобили, като засега мярката се отнася само за пазара в САЩ, съобщава Motor1.

Audi спира продажбите на A6 и A7

Според информацията на изданието, проблемът е в датчик, който регистрира присъствието на пътника на предната седалка. Оказва се, че той може да излезе от строя и съответно въздушната възглавница да не се задейства в случай на инцидент.

Производителят от Инголщад твърди, че до момента не е регистриран нито един случай на пострадал или загинал човек заради дефектния датчик. В компанията обаче искат да се застраховат и затова вкарват в сервизите си 139 249 коли от двата модела, произведени през периода 2012-2018 г.

Акцията е на територията на САЩ и Канада, като засега няма яснота дали ще засегне и европейските версии на двата модела. Тяхното производство продължава по график, обявиха от компанията.

Снимка: Audi

Тагове: audi a6 a7
0 от 500