IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Ромен Дюма записа най-доброто постижение в историята на надпреварата

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Електромобилът Volkswagen I.D. Pikes Peaк, оборудван със система за задвижване на четирите колела и силов агрегат с 680 к.с., записа три феноменални постижения по време на ежегодното състезание за изкачване на върха Пайкс Пийк в Колорадо.

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Пилотът Ромен Дюма спечели легендарната надпревара, като не само постави рекорд сред автомобилите с електрическо заoвижване, но и сред всички машини в историята на състезанието. Французинът преодоля дългото 19,99 км трасе за 7:57,148 минути, като подобри абсолютния рекорд, записан от Себастиан Льоб с бензиновото Peugeot 208 T16 през 2013 г. - 8:13,878 минути.

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Дюма успя да постигне и най-висока средна скорост – 146,7 км/ч по трасето, което има цели 156 завоя. Така той става първият пилот в историята на Пайкс Пийк, който успява да слезе под 8 минути в надпреварата, провеждана от 1916 г. насам.

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Вторият триумф на концерна Volkswagen беше донесен от кросоувъра Bentley Bentayga. Управлявана от легендата Рис Милън машина записа време 10:49, 911 минути, като това е най-доброто време в историята сред серийните кросоувъри и всъдеходи. Предишното най-добро постижение в този клас принадлежеше на Range Rover Sport – 12:35,610 минути.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen i.d. pikes peek
0 от 500
  • #23
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До Анонимен ( преди 5 години )
    Да за това сега Льоб в ТЦР си купува два голфа за отбора хХАхахАХ :)защото те Фау ве нищо не става от тях :)) айде стига простотии и омраза преглътнете го това един път и се радвайте на живота... това са едни *** ТЕНЕКЕТА ДЕТО НИ ВОЗЯТ. АЗ чакам с нетърпение да мога да се придвижвам безопасно на колело до работа!
  • #22
    4 rate up comment 0 rate down comment
    gabron ( преди 5 години )
    ами това е бъдещето... много скоро рекордите няма да могат да се бият с нищо друго освен електричка....
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ааа ВАГ пишат истария, а чичо Тръмпи ги праща в историята. Баси малшанса имат тея :(
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Къде гледа Electric gt?По някоя телевизия или?
  • #19
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    VAG къртят навсякъде - хибриди - то не беше Porsche 918 на нюрбургринг, не беше льо ман. Сега и електрички - пайкспийк а скоро и формула Е.А оня дето пише, че това състезание не било нищо, по - добре да не пише в автомобилни форуми защото всички ще му се смеят.
  • #18
    9 rate up comment 6 rate down comment
    pfff ( преди 5 години )
    *** фенове на Тесла пак не разбраха за какво става дума. Идеята е че ФВ направиха ел. кола която не само да върви направо а и да завива, тука е голямата разлика. Тесла се тупа в гърдите с някакви драг състезания, ама дойде ли ззвой голямото тегло си казва думата, а и Тесла няма технологичните възможности да създаде която да може да се справи със завоите въпреки голямото тегло. Вкарай Тесла S на писта и гледай сеир.
  • #17
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    като го направят със серийна кола, може и да се брои за нещо
  • #16
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Бачо Киро ( преди 5 години )
    Първият под 8 минути от 1916... ***, пистата няма нищо общо в сегашния вид. Всичко е асфалт вече. Ще направи подобно време на оригиналната писта друг път...Вървят сешуарите, но са без никакъв патос...
  • #15
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Този ( преди 5 години )
    Хайде сега германските фенове кажете, че електромобилите не стават!
  • #14
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Феновете на рзни тревокосачки и бодопръскачки, реват на умряло. Обаче фактите са си факти. ВАГ пишат историята в автомобилните спортове. Където не са отишли там не са размазали другите. При това ги размазват от раз.