IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първото Volvo изцяло на ток ще бъде XC40

Премиерата на електрическия компактен кросоувър ще се състои през 2019 г.

Първото Volvo изцяло на ток ще бъде XC40

Първият изцяло електрически автомобил на Volvo ще бъде компактният кросоувър XC40. Това заяви главният дизайнер на компанията и главен изпълнителен директор на Polestar Томас Ингенлат.

Първото Volvo изцяло на ток ще бъде XC40

Електрическият XC40 няма да се появи преди премиерата на Polestar 2 - изцяло електрическият компактен градски кросоувър. Тя е насрочена за 2019 година. А след това батерия и електрическия мотор ще получи и флагманският кросоувър XC90.

Ингенлат уточни, че всички електрически автомобили на Volvo ще бъдат по същество същите коли, които компанията произвежда в момента - няма да се разработват напълно нови модели на ток. Това също така позволява реализирането на платформата SPA, създадена със запас за бъдещи електрически технологии.

Volvo постепенно провежда политика за премахване на двигателите с вътрешно горене. Допълнително потвърждение за това беше премиерата наскоро на седана S60, който не получи нито един дизелов двигател, но е оборудван с два хибридни.

Тагове: suv volvo xc40
0 от 500
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    shvaben ( преди 5 години )
    Волво наблягат на разработката на електро автомобилите, защото са собственост на китайци.За съжаление трябва да разчитаме на китайчовците и японците да подемат и разработват електро автомобилите. Добре че не трябва да разчитаме само на европейските производители и по-специално на прехвалените дойчовци, които до скоро ни убеждаваха че канцерогенните дизели са най-доброто за задвижването на един автомобил.
  • #1
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    волво се усетиха че нямат нормално работещи двг и се преориентират към електро като усетят че и там са гола вода ще опънат платната или ще наблегнйт основно на *** по подобие на колегите от троШльОта