IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дилърите на Audi и BMW в паника след заплахите на Тръмп

Акциите на германските производители на борсите в САЩ започнаха да падат

Дилърите на Audi и BMW в паника след заплахите на Тръмп

Само преди дни президентът на САЩ Доналд Тръмп отнова заплаши европейските автомобилни прозиводители с въвеждане на мита на тяхнната продукция. Засега нещата се ограничават с изявления на Трълп в Twitter, но автомобилни издания от Западна Европа потърсиха за коментар дилъри на BMW и Audi, за да научат позицията им.

Дилърите на Audi и BMW в паника след заплахите на Тръмп

Пред Automotive News вицепрезидентът на компанията Priority 1 Automotive Group - Марк Коен, изказа сериозно притеснения относно плановете на американския президент да въведе данък от 20% от внасяните от ЕС автомобили в САЩ. Той очаква подобно решение да се отрази негативно не само на рейтинга на Тръмп, но и да доведе до трагични последствия за компанията, която продава автомобили на концерните Volkswagen AG и Daimler AG в Балтимор, щата Мериленд.

На подобно мнение е и Франк Урсомарсо, шеф на компанията Union Park Automotive, която се е специализирала в продажба на автомобили от марките BMW, Jaguar и Volvo в щата Делауер. Според него, намеренията на Тръмп са доста плашещи, тъй като ще доведе до оскъпяване на немските коли и така ще даде предимство на компаниите, които произвеждан автомобили на територията на САЩ.

„Ние предлагаме BMW 750, за което получаваме 111 000 щатски долара. Ако обложите с 20% мито този автомобил, той няма да се продава така, както в момента”, категоричен е Урсомарсо.

Дилърите на Audi и BMW в паника след заплахите на Тръмп

Президентът на Американската асоциация на дилърите Коди Ласк на свой ред смята, че ако Тръмп въведе подобни мита, това ще доведе до подронване на доверието към американския автомобилен пазар. Това, в съчетания с увеличение на цените на стоманата и алуминия, може да предизвика катастрофа в автомобилната индустрия.

През 2017 г. Mercedes-Benz е продал в САЩ 373 240 нови автомобила, като резултатът е подобен на тези от 2016 и 2015 г. В американските заводи на марката се произвеждат единствено кросоувърите GLE и GLS, както и седанът C-Class (от края на 2014 г.).

Дилърите на Audi и BMW в паника след заплахите на Тръмп

Резултатът на BMW за миналата година е 305 685 бройки, като през 2016 той е 313 174, а през 2015 – 346 023. В Щатите компанията произвежда кросоувърите X3, X4, X5, X6 и X7, докато останалите модели се внасят предимно от Германия.

На свой ред принадлежащатите на концерна Volkswagen Group брандове Volkswagen, Audi и Porsche записаха през 2017 г. съответно 339 676, 226 511 и 55 420 продажби. Компанията Volkswagen произвежда в завода си в Чатануга, щата Тенеси, кросоувъра Atlas и седана Passat, докато останалите модели не само на бранда, но и на концерна като цяло, се внасят в САЩ от чужбина.

Веднага след изявленията на Тръмп акциите на двата най-големи германски производителя - Daimler BMW и Volkswagen AG, започнаха да падат, което допълнително усложнява положението на концерните в САЩ.

Снимки: Autonews
 

Тагове: bmw audi
0 от 500
  • #23
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Кольо ( преди 5 години )
    някои купувал ли си е скоро нова немско китайска кола,че ми говори за качество?
  • #22
    8 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 5 години )
    мазда, които са вечно в челната тройка на АВТОБИЛД, се прозвеждат КЪДЕ!?
  • #21
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това е типичното мал0умно изказване на инфантилен немски фен:Тези които се произвеждат в Япония - така или иначе не могат да ги продават тук защото просто не са на нивото на европейскитеНе така джендо! Не!Като не се продават щом не са на нивото на еврогАйските, защо не им смъкнат митата? Кажи какво им пречи! Каква е логиката японците да махнат митата на еврогАйските трошки, а на японските, заяото не ставали да не ги махат? Хайде дай следващата умна мисъл защо се получава така!
  • #20
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За оня дето се пеняви за митата на японските коли:1. Тези японски коли които реално могат да се продават в Европа се произвеждат В Европа или Турция (пак без мита).2. Тези които се произвеждат в Япония - така или иначе не могат да ги продават тук защото просто не са на нивото на европейските.
  • #19
    9 rate up comment 4 rate down comment
    браво ( преди 5 години )
    Подкрепям Тръмп.Човекът се бори за интересите на своя народ.А тук само се интересуват как да продадат народа.Накратко боли ме *** за Бмв и Мерцедес.
  • #18
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    Дошо пак не си е пил брома и се е разгонил в темата. Няма ли да се прежали някой здрав германец и да го успокои малко?
  • #17
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Сцепват ни от данъци и накрая се вижда, че богатите еврогАйци, като си платят данъците им остават пари само за Гоуфове, Полота, Фиести, Клиота и др. подобни ке-не-фи, които на др.места не са коли простоСъгласен!Задкулисието е много силно на нашият континент!Всичко се прави зад гърба на хората от самозабравили се политици.Уж демокрация значи управление на народа,а се оказва, че изобщо не е така. И никой, нищо не казва за какво се ползват най-високите данъци на света,които ни вземат.
  • #16
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Неук ( преди 5 години )
    Все си мислех, че Даимлер и БМВ са различни компании, но според авторът на статията са една. Няма повече защо да се чете. Неук човек, с по-неук превод и съвсем имбецилен коментар.
  • #15
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да беше само за колите с мед да ги намажеш европейските мошеници. Те обаче ти смъкват по 10 кожи от гърба с всичко. Храни, лекарства, техника, софтуер, компютри и каквото се сетите.Как ви се струват двойните стандарти на храните евроджендове? Нали много ги защитавате и тачите германците, а същите те ви ограбват, продават ви храна и техника 2-ро качество и ви смятат за хора 3-то качество. С техните търговски вериги изнасят капиталите на страната. Банковата система също е тяхна драги ми ***!
  • #14
    10 rate up comment 2 rate down comment
    знаещ ( преди 5 години )
    Ако Европа беше континент на свободната търговия, правила и закони, а не на задкулисните сделки, лобита и мошеничества, щеше да отвори пазара.Европа, ако мислеше за гражданите си, нямаше да налага такива мита и да качва изкуствено цените, за да могат да си пълнят гушите бюрократите от Брюксел.Сцепват ни от данъци и накрая се вижда, че богатите еврогАйци, като си платят данъците им остават пари само за Гоуфове, Полота, Фиести, Клиота и др. подобни ке-не-фи, които на др.места не са коли просто