IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota пресъздава колата на Фред Флинстоун

Идеята е пътниците да въртят педали в електромобил, за да зареждат батерията му

Toyota пресъздава колата на Фред Флинстоун

Подразделението за научноизследователска и развойна дейност на Toyota в САЩ разработи уникален, а според някои - доста безумен начин, за намаляване на разходите за услугата споделено пътуване.

Toyota пресъздава колата на Фред Флинстоун

Toyota Motor Engineering & Manufacturing North America (TEMA) петентова система, попаднала в ръцете на редакторите на AutoGuide.com, според която при каршеринга пътниците в електромобила могат да намалят цената на пътуването като въртят педали и така зареждат батериите, както е показано на фигурата. Колкото повече усилия влагат, толкова повече пари пестят при пътуването. Нищо, че ще приличат на известния анимационен герой Фред Флинстоун.

Toyota пресъздава колата на Фред Флинстоун

Toyota изглежда заинтересована от такава идея, защото зареждането на електрическо превозно средство, което се използва за целите на каршеринга, носи със себе си редица предизвикателства. Ако батериите на един автономен EV се изтощят, той ще трябва да бъде върнат на станцията за дозареждане, преди отново да бъдед пуснат в движение. Чрез прилагането на това решение, на един самоуправляващ се Toyota EV на бъдещето, може да не му налага да се разрежда често. На теория всички печелят: потребителите намаляват цената на пътуването си, а автономните таксита на Toyota остават по-дълго в експлоатация.

Самата идея обаче май е ненужно усложнена. За повечето хора би било да ходят пеша или карат колелото си, вместо да достигнат крайната си дестинация плувнали в пот заради някакво си нясно колко намаление на цената за пътуване в такова превозно средство. Може би това е поредният пример как автомобилните производители измислят нещо, което вече съществува - в този случай велосипеда.

Снимка и скица: AutoGuide.com
 

Тагове: toyota
0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    gabron ( преди 5 години )
    тесла веднага ще го внедрят
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Грозно като смъртта!
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    KLASIKA доказвал си нееднократно, че от коли неразбираш, доказал си с детските си рисунки, че и от рисуване не вдяваш, а в момента доказваш, че абсолютен невеж по отношение тренировки, здраве и сърце.Пусни си в търсачката кардио(аеробна) тренировка, каквато се явява въртенето на пeдлите и може би ще разбереш нещо и ще научиш неща, които са ти липсвали досега, но си мислиш, че ги знаеш!Най-жалкото при теб е, че се мъчиш да се направиш на многознайко, а се получава така, че всъщност си НЕзнайко
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    KLASIKA ( преди 5 години )
    ЕЙ така ще се придвижвате добитъко напедали с електричките ,иначе трябва да се строят хиляди тецове които тотално ще съсипят климата!Като преминат всички на ток ще въртите *** до посиняване и супер ефективен масивен сърдечен пристъп!Мечтаната смърт за всеки!Бързо и ефикасно!Това те чака добитъко!
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    После консервеното жълто фенче да ми обяснява как Тойота са били най-технологичните.
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Фолк с японски ваген ( преди 5 години )
    Казва се ФлинТстоун, а Флинстоун. Иначе идеята си я бива.
  • #7
    10 rate up comment 4 rate down comment
    haha ( преди 5 години )
    Кой е таральольото то се вижда..ей спрете им мангата на тия бре.Тоя Свет не върви на добре,..сега остава Дошо да събере още трима таральольовци и току виж се пуснали на Нордшлайфе,..може пък и да подобрят рекорда..за най бавно преминаване хахаха,аутомедия браво развеселихте ни.Все така хубави новини да пускате,после чакаме Теслъ на пидали..в комбинация с платна.Хаххаа Yes! Nice a !
  • #6
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хората направили алтернатива за зареждане, а льольото ВАГенски пак го сърби някъде.Къде е проблема не виждам да повъртиш малко пeдaли, за да стигнеш до зарядната станция или до вас, за да включиш зарядното, вместо да чакаш някой да те дръпне, понеже батерията ти е свършила някъде по пътя. Ако сте компания или семейство, дори може да бъде забавно...
  • #5
    5 rate up comment 7 rate down comment
    1945 ( преди 5 години )
    "Победените" всеки ден изумяват света с нови технологии, а "победителите" си имат Лада и Запорожец...
  • #4
    10 rate up comment 11 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    "Абе", в каменната ера пък пращат роботи в космоса. Нещо не ти струва теорията.